October 12, 2008     admin

Cere un sfat

Distribuie acest articol

“Ati simtit ca partenerul de afaceri v-a pacalit atunci cand ati cumparat sau vandut un imobil? Aveti senzatia ca notarul v-a calculat un tarif exagerat? Credeti ca vecinul a intrat pe terenul dumneavoastra si a mutat limitele de hotar? Ati achitat un avans unei societati de constructii si asteptati de prea multa vreme apartamentul contractat? Unui prieten apropiat i s-a intamplat ceva asemanator.”

Inseamna ca aveti nevoie de un sfat profesionist.

Ne puteti solicita opinia trimitand un mail la adresa florin.dumitrescu@dumitrescuasc.ro sau postand un comentariu la unul dintre articolele postate pe site. Incercam sa va raspundem in cel mai scurt timp cu putinta. Va asiguram de intreaga noastra simpatie, dar vom fi onesti si directi.

Statutul nostru profesional garanteaza confidentialitatea discutiilor. Pentru situatiile speciale ale unor persoane defavorizate  Dumitrescu & Asociatii poate asigura servicii de asistenta si reprezentara juridica “pro bono”  persoanelor pagubite.

 

 

Sectiunea comentarii

Anunta-ma cand
avatar

Sorteaza dupa:   Noi | Vechi | Voturi
Eni
Cititor
Eni
6 Luni 3 Zile Acum

Bună ziua! Am cumpărat un apartament cu vicii ascunse, practic după o luna de la cumpărare am aflat ca blocul cu 2 etaje, izolat și care arăta foarte bine de altfel este în pericol de prăbușire.acuma eu știu ca dacă-l dau în judecata pe vânzător probabil am câștig de cauză, dar întrebarea mea e ce se întâmplă dacă persoana respectivă nu are nici banii sa mii dea inapoi pe apartament si nici o proprietate pe numele ei.rămân eu cu apartamentul viciat și practic am câștigat cazul dar degeaba? Va mulțumesc anticipat.

Florin Dumitrescu
Admin
6 Luni 1 Ziua Acum

@Eni Nu va ramane decat sa incercati o actiune in instanta.Nu puteti decat presupune ca vanzatorul nu are nici banii si nici o proprietate.

eana antonia
Cititor
eana antonia
5 Luni 21 Zile Acum

BUNA ZIUA.Am cumparat prin licitatie publica un apartament in iunie 2016.Am constatat ca in urma mutarii nu mai gasesc nici actul de punere in posesie si nici celelalte acte emise de biroul executorilor unde s-a efectuat tranzactia.Apartamentul l-am intabulat.Cum trebuie sa procedez pentru a obtine duplicat dupa intregul dosar care cuprindea inclusiv cadastrul apartamentului?
Va multumesc!

Florin Dumitrescu
Admin
5 Luni 20 Zile Acum

@delia.eana Va recomand sa solicitati un duplicat dupa dosarul de executare de la biroul de executori judecatoresti care au realizat licitatia. Daca in acest dosar nu sunt toate datele si informatiile de care aveti nevoie, ati putea incerca sa obtineti informatii suplimentare de la oficiul local de cadastru.

stefana
Cititor
stefana
4 Luni 12 Zile Acum

Buna ziua!sunt intr o relatie de 4 ani …avem un copil de 3 ani…pe parcursul relatiei am construit o casa pe tenul parintilor iubitului meu…precizez ca el mai are un copil dintr-o alta casnicie…ce intrebare am eu – pot bunicii din partea iubitului sa treaca acea casa (prin contract vanzare cumparare)construita de noi pe numele copilului minor si care ar fii pasi ce trebuie urmati?multumesc anticipat

Florin Dumitrescu
Admin
4 Luni 12 Zile Acum
andreea
Cititor
andreea
3 Luni 22 Zile Acum
Buna seara, am si eu o problema.Eu cu fratele meu si cu mama mea suntem mostenitori dupa tata…tatal meu a decedat in Ianuarie 2010, iar succesiunea am facut-o in Ianuarie 2012…ei au fost casatoriti 23 de ani si nu stiu sigur daca era si el trecut pe actele casei…Eu cu fratele meu suntem in conflict cu mama, care vrea sa ne scoata afara din casa…as vrea sa stiu daca este valabila legea din noul cod civil care spune ca daca sotul supravietuitor vine in concurs cu descendentii de grad 1, are dreptul la un sfert din mostenire, iar descendentii au… Citeste mai mult »
Florin Dumitrescu
Admin
3 Luni 21 Zile Acum

@andreea Atat vechiul cat si noul Cod Civil prevedeau faptul ca sotul supravietuitor vine la succesiune in concurs (1/4) cu descendentii de gradul I care impart restul mostenirii in cote egale. Asadar, cota de proprietate detinuta de tatal dumneavoastra se va imparti astfel: 1/4 sotia supravetuitoare, 1/2 dumneavoastra si 1/2 fratele dumneavoastra. Mama dumneavoastra poate fi convocata la succesiune de catre notarul insarcinat cu aceasta misiune.

paun ovidiu
Cititor
paun ovidiu
3 Luni 16 Zile Acum

Buna ziua! am cumparat un ap cu 2 camere la Demisol acum 3 ani prin Prima Casa. Toate bune si frumoase. Azi am descoperit ca in CVC in loc de DEMISOL scrie SUBSOL IN antecontract scrie clar demisol. Va rog sa m-a ajutati cu o informatie in acest caz! nici eu nici banca respectiva nu am vazut aceasta gresala din CVC! In aceasta situatie suntem toti care am cumparat apartamente la Demisol dar in CVC apare Subsol la numar suntem 12 toti am semnat CVC la acelasi notar!

Florin Dumitrescu
Admin
3 Luni 10 Zile Acum

@paun_ovidiu Cu ce informatie va pot ajuta eu?

Daniela
Cititor
Daniela
3 Luni 11 Zile Acum
Executare silita Buna ziua, nu inteleg de ce se respinge o cerere de incuviintare silita daca exista o promisiune de vanzare-cumparare a unui apartament cu titlu executoriu (apartamentul fiind achitat integral). De ce tot eu cea pagubita trebuie sa fac apel in instanta si nici atunci nu am siguranta ca se incuviinteaza cererea executarii silite. Iar acesti asa zisi dezvoltatori imobiliari care vand case pe promisiuni de vanzare-cumparare si nu fac acte finale pentru aceste apartamente care le vand nu raspund in fata legii. Am semnat aceasta promisiune intr-un birou notarial in buricul Bucurestiului, unde nu am fost atentionata sa… Citeste mai mult »
Florin Dumitrescu
Admin
3 Luni 10 Zile Acum

@Daniela Incercati o actiune in instanta, dar una care sa aiba obiect pronuntarea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de act autentic.

Stoian Vasile
Cititor
Stoian Vasile
3 Luni 2 Zile Acum

bunaziua, sunt propr.unui imobil si voi incheia un contract de promisiune la notar, cu perfectarea actelor de vanz-cump. la achitarea integrala in rate a sumei convenite impreuna, pot stipula in contract clauza, in cazul in care cumparatorul nu respecta achitarea ratelor, sa se intrerupa sau anuleze contractul? ori trebuie sa apelez la executor, ori trebuie sa-l actionez in judecata pt rezilierea contractului si pt. a parasi imobilul? multumesc.

Florin Dumitrescu
Admin
2 Luni 20 Zile Acum

@Stoian_Vasile Puteti introduce in promisiunea de vanzare-cumparare o clauza prin care cumparatorul poate pierde avansul platit daca se retrage din contract sau nu isi indeplineste obligatiile. Trebuie sa stiti ca neindeplinirea tuturor obligatiilor de catre comparator atrage oricum rezolutiunea contractului si repunerea partilor in situatia anterioara. Dar, in ceea ce priveste posesia asupra imobilului, va puteti afla in situatia in care cumparatorul paraseste de buna voie imobilul sau il evacuati prin intermediul instantei de judecata. Posesia si proprietatea sunt doua chestiuni diferite.

BMonicaRo
Cititor
BMonicaRo
2 Luni 28 Zile Acum
Buna seara. Va rog, daca se poate, sa-mi spuneti unde si cu ce documente trebuie sa ma prezint pentru obtinerea unui duplicat al Ordinului prefectului si cat ar putea dura obtinerea acestui duplicat. Este vorba despre terenul aferent unui imobil din Bucuresti primit prin act de donatie in 1898. Am numarul si data emiterii acestui ordin pentru ca am de la Primaria de sector un certificat eliberat de prefectura municipiului Bucuresti de atestare a dreptului de proprietate privata pe acest teren in care sunt mentionate. Acest certificat l-am obtinut in urma cererii mele de a-mi fi dat un duplicat al… Citeste mai mult »
Florin Dumitrescu
Admin
2 Luni 20 Zile Acum

@BMonicaRo Buna seara. Incercati, va rog, sa obtineti duplicatul de la autoritatea emitenta, respectiv Prefectura Municipiului Bucuresti. Aceasta ar trebui sa detina intrega arhiva a actelor emise de prefect.

BMonicaRo
Cititor
BMonicaRo
2 Luni 18 Zile Acum

Multumesc mult pentru raspuns. Am luat deja legatura cu Prefectura Municipiului Bucuresti si mi-au spus ca nu-mi pot furniza decat o copie conform cu originalul pentru Ordinul Prefectului. Pentru original sau duplicat sa ma adresez primariei de sector pentru ca prefectura nu elibereaza asemenea documente. Inca o data, multumesc pentru raspuns. Toate cele bune, Monica

Cristina
Cititor
Cristina
2 Luni 27 Zile Acum
Buna ziua! Bunicul meu a murit in anul 1971, tot atunci facandu-se si succesiunea.In actul de partaj pe care il am scrie ca 1/2 din casa este a tatalui meu, iar 1/2 a bunicii mele. Celorlalti 7 frati li s-a atribuit cate 1000 mp.Mentionez ca tatalui meu i s-a atribuit terenul tot (adica si cel de sub casa).Bunica a decedat in sept. 1978.Succesiunea dupa bunica mea nu s-a dezbatut. In Feb. 2008 a decedat si tatal meu. Mama mea traieste, iar succesiunea dupa tata nu s-a facut. Poate invoca mama uzucapiunea, avand in vedere ca a locuit in casa respectiva… Citeste mai mult »
Florin Dumitrescu
Admin
2 Luni 20 Zile Acum

@Cristina In opinia mea, mama dumneavoastra va trebui sa realizeze procedurile de succesiune si nu pe cele de uzucapiune pentru a dobandi proprietatea asupa imobilului.

Ramona
Cititor
Ramona
2 Luni 21 Zile Acum

Buna ziua. Cum poate o primarie a unei comune sa dobandeasca titlul de proprietate asupra unor terenuri pe care primaria municipiului le-a intabulat, terenurile fiind ale nimanui?

Florin Dumitrescu
Admin
2 Luni 20 Zile Acum

@Ramona Nu inteleg intrebarea dumneavoastra! Terenurile “nimanui” devin ale statului, prin act administrativ sau prin dobandirea de catre stat a succesiunilor vacante, spre ex.

Ramona
Cititor
Ramona
2 Luni 20 Zile Acum

Primaria municipiului a intabulat terenuri printr-o hotarare de Consiliu. insa acele terenuri nu erau ale ei. in urma unui proces, acele terenuri si altele trebuie sa intre in posesia altei Primarii. cum poate Primaria care a castigat procesul sa recupereze acele terenuri intabulate?

Florin Dumitrescu
Admin
2 Luni 18 Zile Acum

@Ramona Spuneti ca “in urma unui proces…acele terenuri trebuie sa intre in posesia” iar asta inseamna ca aveti o hotarare judecatoreasca si definitiva care stabileste acest lucru. Pentru punerea ei in executare trebuie sa va adresati unui executor judecatoresc, daca cealalta parte nu o pune in executare de buna voie.

Ramona
Cititor
Ramona
2 Luni 17 Zile Acum

Voiam sa va intreb..dar daca primaria municipiului a intabulat acele terenuri printr-onhotarare de consiliu,poate fi atacata acea hotarare?

Ramona
Cititor
Ramona
2 Luni 17 Zile Acum

Imi puteti da un raspuns, va rog?

Ramona
Cititor
Ramona
2 Luni 18 Zile Acum

Imi puteti da un raspuns, va rog?

Ramona
Cititor
Ramona
2 Luni 18 Zile Acum

Multumesc frumos pentru raspuns.

Ramona
Cititor
Ramona
2 Luni 18 Zile Acum

Voiam sa va intreb..dar daca primaria municipiului a intabulat acele terenuri printr-onhotarare de consiliu,poate fi atacata acea hotarare?

Florin Dumitrescu
Admin
2 Luni 17 Zile Acum

@Ramona Orice act administrativ de autoritate precum o Hotarare de consiliu local poate fi atacata, in contencios administrativ dar nu numai.

Ramona
Cititor
Ramona
2 Luni 17 Zile Acum

Ce obiect poate avea actiunea in instanta?obligatia de a face?

Florin Dumitrescu
Admin
2 Luni 14 Zile Acum

@Ramona Nu va pot raspunde pertinent la intrebare in lipsa tuturor elementelor si informatiilor. Va multumesc pentru intelegere.

Ramona
Cititor
Ramona
2 Luni 14 Zile Acum

Multumesc frumos! Imi cer scuze ca am fost insistenta.

CARMEN
Cititor
CARMEN
2 Luni 18 Zile Acum

BUNA SEARA! URMEAZA SA CUMPAR UN APARTAMENT SI AM CAZUT DE ACORD CU PROPRIETARUL SA DAU UN AVANS DE 15000 E SI RESTUL DE 11OOOE IN LUNA AUGUST. CUM PROCEDEZ CU ACTELE?

Florin Dumitrescu
Admin
2 Luni 17 Zile Acum

@CARMEN Va trebui sa incheiati o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare iar acest document se poate semna in fata unui notar.

Adela
Cititor
Adela
2 Luni 17 Zile Acum
Buna ziua! Am achizitionat un apartament de lux de 124 mp intr-un bloc cu 2 niveluri si etaj retras. Apart. in discutie se afla la nivelul 2, pe etaj fiind 4 apartamente. Promisiunea de vanzare a avut loc in 23.08.2016 cu avans de 40% (blocul fiind deja terminat complet in exterior si la rosu in interior) iar contractul V-C ar fi trebui sa fie incheiat in 30.09.2016. Deoarece nu au fost efectuate toate lucrarile cf. promisiunii, ne-am prezentat la notar si am incheiat un act aditional de prelungire pana in 30.10.2016 data la care ne-am prezentat din nou la notar… Citeste mai mult »
Florin Dumitrescu
Admin
2 Luni 17 Zile Acum

@Adela Din pacate nu exista o institutie competenta in solutionarea acestei probleme. Eu va sfatuiesc sa chemati un expert constructor si sa realizati o expertiza a imobilului in care sa fie mentionate toate deficientele constatate. Apoi, daca vanzatorul nu intelege de buna voie sau urmare a unei somatii (trimisa, spre ex. printr-un executor judecatoresc) sa va adresati instantei de judecata.

Ana
Cititor
Ana
2 Luni 11 Zile Acum
Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca ne puteti ajuta in urmatoarea problema: trei frati au facut succesiune la moartea mamei prin ’70 si au cedat casa unuia dintre ei, atunci nu se faceau acte si pe teren. Cel care a luat casa are acum act de proprietate pe teren desi succesiunea dupa tata (care a murit prin ’80) nu a fost facuta. Dintre ceilalti doi frati mai este doar unul in viata care sustine (ca si cel decedat cand traia) ca le-au fost folosite buletinele pentru o succesiune falsa dupa tata. Acum fratele ramas in viata vrea sa obtina… Citeste mai mult »
Florin Dumitrescu
Admin
2 Luni 10 Zile Acum

@Ana puteti depune o cerere pentru obtinerea documentelor din cartea funciara a imobilului iar acest lucru se poate face la Oficiul de cadastru local.

Sebin Onita
Cititor
Sebin Onita
2 Luni 6 Zile Acum

Buna ziua, sotul meu a cumparat o casa in 1981- pe contractul vinzare cumparare este trecut doar 50% din imobil, cealalta parte este bunicul vinzatorilor care era decedat la acea data. Doresc sa stiu daca la dreptul de uzucapiune trebuie sa se prezinte si mostenitorii sau se poate face uzucapiunea fara mostenitori.

Florin Dumitrescu
Admin
2 Luni 4 Zile Acum

@Sebin_Onita Dumneavoastra detineti o cota parte de 50% si nu un imobil individualizat. In cazul dumneavoastra nu uzucapiunea este solutia potrivita ci o actiune in iesire din indiviziune prin care sa solicitati atribuirea in natura a imobilului si despagubirea celeilalte parti.

tudose
Cititor
tudose
2 Luni 1 Ziua Acum

Buna ziua! Am ratacit pe undeva cadastrul si intabularea de la garsoniera. Cum as putea sa scot un duplicat si cat ar costa?

Florin Dumitrescu
Admin
1 Luna 22 Zile Acum

@tudose In contractul de vanzare-cumparare veti gasi un numar de carte funciara sau un numar topografic. Cu aceste informatii incercati sa scoateti un nou extras de carte funciara de la Oficiul local de cadstru. In principiu, la acest oficiu veti gasi toata documentatia depusa initial. Daca nu aveti acest numar de carte funciara, cereti vecinilor din dreapta/stanga un extras si prin analiza acestora veti ajunge la concluzia care este numarul dumneavoastra de carte funciara. Apoi, urmati procedura descrisa mai sus.

Mateas Ionut
Cititor
Mateas Ionut
1 Luna 21 Zile Acum

Pe o parcela de teren sunt 2 case, nu s-a facut dezmembrare. In acest caz, se poate face plan cadastral, doar pt una din case?

Florin Dumitrescu
Admin
1 Luna 17 Zile Acum

@Mateas_Ionut Dupa cunostinta mea, nu! Planul cadastral trebuie sa se intinda pana la limitele unitatii cadastrale, respectiv numarul topografic sau numarul cadastral si nu poate sa consemneze doar o parte din acesta.

Sabina Gelan
Cititor
1 Luna 5 Zile Acum
Buna Florin Dumitrescu, Am o intrebare si as dori sa imi dati un sfat. In ian 2016 am cumparat un pamant in Botosani. Totul a fost bine si toate actele cerute de la institutiile specializate au fost aprobate si corecte. Acum, vrem sa construim casa acolo. Dar cand am fost la primarie sa intrebam de formalitati, ne-au anuntat ca cica pamantul ar fi fost al altcuiva printr-o hotarare judecatoreasca, care il si lucreaza. Am facut un gard simplu, din cativa pari, in urma unei comisii cadastrale, dar au fost scosi si inlocuiti cu un alt gard facut de ei (cei… Citeste mai mult »
Florin Dumitrescu
Admin
29 Zile 22 Ore Acum

@Sabina_Gelan Solicitati vanzatorului sa va puna la dispozitie hotararea judecatoreasca privind “ocuparea abuziva”. Daca vanzatorul este cel care a castigat, atunci aceasta hotarare poate fi pusa in executare prin intermediul unui executor judecatoresc (care poate demola gardul riddicat). Daca vanzatorul a pierdut acel litigiu atunci acesta (vanzatorul) trebuie sa va rezolve propblema. Conform legii, vanzatorul raspunde pentru evictiune, adica pentru tulburarea de proprietate provenind de la un tert.

Andreea
Cititor
8 Zile 2 Ore Acum
Buna ziua! Am urmatoarea situatie: Strabunica mea detinea 6 locuri de veci. A avut un singur mostenitor, pe bunicul meu. Fara sa spuna la nimeni a facut o donatie de 3 locuri de veci unei cunostiinte. Bunicul meu a aflat de “donatie” cand s-a dus sa faca succesiunea la locurile de veci. Nimeni nu a vazut vreodata acest presupus act de donatie, se presupune ca exista deoarece acum aceste persoane sunt incluse pe actele de mostenire si concesiune facute la notar. Bunicul la randul sau a lasat mostenire cele 3 locuri, 2 lui tata (unicul fiu) si 1 sotiei lui.… Citeste mai mult »
Florin Dumitrescu
Admin
7 Zile 5 Ore Acum

@Andreea Nu cunosc legislatia privind detinerea sau succesiunea privind locurile de veci. Dar poate ca un cititor va poate ajuta.

wpDiscuz

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

Autor