March 11, 2012     Florin Dumitrescu

Cum pot obtine un duplicat dupa un act notarial pierdut sau distrus?

Distribuie acest articol

Duplicate dupa actele notariale pierdute sau distruse se pot solicita din arhiva notarului la care acestea au fost incheiate. In situatia in care acesta nu mai functioneaza sau se afla mutat in alta localitate, duplicate se pot solicita din arhiva Camerei Judetene a Notarilor Publici.

Sectiunea comentarii

Anunta-ma cand
avatar
Sorteaza dupa:   Noi | Vechi | Voturi
Corina
Cititor

Buna ziua.
prietenul meu cu care am locuit 10 ani, m-a dat afara din casa, dar nu mi-a dat si toate lucrururile si anume a pastrat un act de proprietate (eu sunt proprietara) al unui teren de 10.000 mp agricol. acum am gasit anunturi cu nr lui de tel, prin care el vrea sa vanda acest teren. stiu ca cu o spaga la un avocat, se poate rezolva actul de vc si fara prezenta mea si sa semneze el in locul meu. cum pot sa imi recuperez actele? sa le anulez pe acelea?

Mihaela
Cititor
Buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta in urmatoarea problema. Unchiul meu a decedat acum o saptamana el nu a avut copii sau nevasta care sa ii poarte numele, ci doar a trait cu o femeie (nu legal cu acte) care si ea este decedata de 7 ani, tatal meu care este si el decedat de un an a fost frate cu unchiul meu, singurele rude cele mai apropiate de el sunt eu cu fratii mei si surorile mele suntem 5 (nepoti lui), vrem sa facem succesiunea dar avem o problema am fost la un notar si i-am aratat… Citeste mai mult »
elena
Cititor

buna ziua!
va rog sa ma ajutati intr-o problema.doresc sa cumpar o casa de la o persoana care nu are titlul de proprietate pe dumneaei ci pe fostul sot care e defunct.mentionez ca persoana care vrea sa vanda mai are o fiica dar care este de acord cu tranzactia.imi puteti spune ce se poate face in situatia de fata? va multumesc.

Daniela
Cititor

Buna ziua. Am si eu ceva probleme, si ma gandeam k ma puteti ajuta sa gasesc o cale. Am mostenit de la tatal meu decedat 8 ha de pamant pe care nu exista titlu de proprietate. Avand in vedere ca nici ascendentii tatalui meu nu aveau titlu de proprietate pe pamant, ce ar trebui sa fac?
Cea care plateste impozitul la primarie de 30 este mama mea, si ea este singura care apare la registrul agricol ca platitoare. Ce solutii as avea pentru a obtine titlul de proprietate? Va multumesc.

laura
Cititor
Buna ziua Va rog frumos, as vrea sa va intreb legat de recuperarea unor acte de proprietate (teren, casa, padure) apartinand bunicului care a decedat acum cativa ani. Sotul meu este singurul mostenitor (nepot dierct). Problema este ca toate actele de proprietate le-am dat unui unchi pe motiv ca poate obtine eventuale despagubiri de la stat (proprietatile au fost retrocedate si suferisera deteriorari). Nu am mai vazut niciun act de atunci si se pare ca nu-si mai aminteste nimic. Nu inteleg de ce tine de aceste acte. S-ar putea prevala de ele pentru a pretinde ceva in conditiile in care… Citeste mai mult »
daniela ristache
Cititor
buna ziua, ajutati-ma va rog in urmatoarea problema, in 2001 am cumparat 2 camere dintro casa cu 4 camere, plus terenul de gradina al casei, eu am platit 30 milioame ptr cele 2 (doua )camere, iar terenul de gradina la platit sora mea cu 5 milioane, vanzarea sa produs intre mine, proprietar si 4 martori printr-o chitanta de mana, si acest proprietar de la care eu si sora mea am cumparat, tot prin chitanta de mana a cumparat la vremea tinereti, de la primi proprietari ai constructiei, am locuit in acele doua camere 3 luni, dupa care am inchis si… Citeste mai mult »
Nicolae
Cititor

Buna ziua.
Cu respect, am o intrebare. As dori sa ma informati, ce acte trebuie sa inchei, daca propietarul unui imobil (casa) mi-l da in administrare (intretinere) el locuind in strainatate, iar eu voi locui in acel imobil.
Nicolae

georgeta
Cititor
Buna ziua ! am si eu o intrebare, de fapt mai multe. Mama mea mai are inca 3 surori, dupa decesul parintilor lor in 1987 respectiv 1990, cand primaria a dat titlurile de proprietate, acel titlu a fost facut doar pe doua dintre surorile ei, celelalte doua nefigurand in titlul de proprietate asupra terenului extraviran.Este posibil ca sa se elibereze un titlu de proprietate doar pe 2 mostenitori iar ceilalti doi sa nu fie trecuti cu toate ca sunt in viata? Ce as putea sa fac ca pe acel titlu sa fie trecuti toti copii mostenitori legali si in viata?… Citeste mai mult »
georgeta
Cititor

Cum adica sa dovedesc succesiunea dupa proprietarul initial al terenurilor ?? Sa fac dovada ca si mama mea este copilul bunicilor decedati, banuiesc ca asta se poate dovedi prin certificatul de nastere si mai are si un certificat de mostenitor al casei parintesti in care este trecuta si ea cu cota parte impreuna cu surorile ei, cu aceste acte poate dovedi succesiunea?

Toparceanu Cristian
Cititor
buna ziua! o sa fiu scurt, ca sa nu va ocup timpul. sunt unicul fiu la parinti, ambii decedati (tata in 1989) din partea tatalui sunt 12 ha de teren agricol, 4 frati, titlul de proprietate pe numele bunicului dinspre tata. am mers la primaria din comuna tatalui si este scris pe titlul de proprietate numai numele celorlalti 3. eu nu am stiut de acest pamant. am inteles ca numai am dreptul ca nu am depus cerere in 1990. asta inseamna ca am renuntat de buna voie. asa mi-au spus cei din primarie si un avocat. mai pot face ceva,… Citeste mai mult »
luminita
Cititor
buna seara, am incercat prin raspunsurile date sa ma regasesc cu problema mea, dar nu am gasit nimic, asa ca ma adresez si eu cu 2 intrebari, 1.in anul 1980, bunicul meu a decedat, s-a facut succesiune in urma testamentului lasat, mostenitori fiind bunica supravietuitoare, matusa mea si tatal meu, in anul 1990 tatal meu a decedat, dar nu am gasit actul de succesiune cu partea lui, noi nu am facut succesiune dupa ce tatal meu a decedat, acum o luna am aflat ca si bunica a decedat si ca matusa mea a primit prin vanzare cumparare partea bunicii, noi… Citeste mai mult »
luminita
Cititor

am uitat sa precizez ca suntem din Bucuresti, numai bine va doresc si multumesc inca o data.

Cristina Andrei
Cititor

Va rog sa imi spuneti care este procedura de a intra in posesia unui act de vanzare cumparare incheiat la un notariat din mun. Alexandria. Titularul actului nu mai stie notarul unde s-a incheiat actul si nici nu mai are vreun exemplar.

Va multumesc mult

emil bogdan
Cititor
buna ziua. va rog sa ma jutati in o problema pe care nu stiam ca o am pana AZI. Pe scurt situatia: am incheiat o mostenire simpla in urma cu 18 ani intre mine (fiu unic) si tatal meu (vaduv la momentul respectiv) acesta donandu-mi 5/8 dintr-un apartament printr-un certificat de donatie, respectiv 3/8 printr-unul de mostenire, mama mea fiind decedata. Nu sunt foarte sigur asupra proportiilor, neavand actele in fata, fapt cert este ca in tot acest timp dreptul meu de proprietate a fost dovedit cu aceste doua acte: donatie si certificat de mostenire. Am reinoit carte de identitate,… Citeste mai mult »
Iuliana Matei
Cititor

Buna ziua!

Am si eu o intrebare.

Sotul meu a cumparat un apartament, impreuna cu soacra mea acum 10 ani. Deci amandoi sunt proprietari si detin fiecare 50% din imobil.
Soacra mea a luat actul de proprietate si nu vrea sa i-l mai dea sotului meu.
Ce poate face sotul meu in aceasta situatie, ptr ca nici macar mutatie nu-si poate face fara acel act.

Marian
Cititor
Buna ziua! Bunica mea (mama tatalui meu) a decedat in 2010, bunicul a decedat in 2011, acestia au o casa si terenul aferent in Bucuresti. Tata vrea sa faca succesiunea dar fratele sau nu este de acord. Avem certificatele de deces ale bunicilor, insa nu avem act de proprietate pe acel imobil si nici pe teren (nu au avut bunicii), doar chitanta cu care au cumparat bunicii terenul. Putem deschide succesiunea (prin proces), doar cu chitanta si certificatele de deces? Care sunt primii pasi? Va Multumesc!
ara@bella
Cititor

buna ziua

bunica mea a decedat acum 7ani. tatal meu a ridicat o casa in urma cu 12 ani, el a decedat acum 10 ani. bunicii mei au 3 baieti dintre care 2 au decedat. cum as putea mostenii partea tatalui meu eu si cu sora mea si cu mama mea? bunicul fiind cununat cu o alta femeie avand 2 terenuri intravilane fiecare a 1000 mp.
va rog frumos sa ma ajutati cu aceasta problema
va multumesc

ara@bella
Cititor

buna ziua
mai sunt 7 fete, sucesiunea nu sa realizat, mai multe detalii, nu stiu sa va dau
stima

ara@bella
Cititor

buna ziua
mai detaliat: bunicul meu are titluri de proprietate numai pe numele lui
iar numele bunicii mele nu apare niciunde.trebuie succesiunea tatalui meu si a bunicii mele facuta? fratele tatalui meu care este in viata are 4 fete iar celalalt frate decedat are 3 fete si tatal meu are un baiat si o fata.
astept raspuns
va multumesc

albert florentin
Cititor

Pe titlul de proprietate al unui teren extravilan sunt doi proprietari. Fac precizarea ca exista partajul facut intre ei, dar cel care este in posesia lui nu doreste sa-l puna la dispozitia mostenitorilor celuilat, pentru a efectua masa succesorala! Ce este de facut in acest caz ! Deoarece persoana care il are nu mai raspunde de 1 an, se ascunde pur si simplu!!
Va multumesc anticipat!

FILIP IOAN
Cititor

Buna ziua,va rog sa aveti amabilitatea de a ma indruma in rezolvarea urmatoarei probleme: posed act de mostenire in care se face referire si la nr. actului de proprietate, pentru un teren agricol din jud. Ialomita si o instiintare a primariei asupra amplasamentului acestui teren. Doresc sa-l vand insa cumparatorul imi cere si actul de proprietate care se afla la sora tatalui meu[decedat] si care refuza sa mi-l dea din motive numai de EA stiute. Ce pot face in aceasta situatie pentru a vinde legal terenul. Multumesc.

albert florentin
Cititor

@florin dumitrescu: Va multumesc frumos !!

anca dinu
Cititor
Nu stiu in la ce categorie as putea sa va adresez o intrebare, asa ca ma opresc aici. In urma cu 11 ani tatal meu a vandut un apartament. Pot sa atac respectiva vanzare si cum? Precizez ca eram minora, apartementul era al mamei si mama nu era casatorita cu tatal meu. Tatal a vandut apt imediat dupa ce mama a decedat. Acel apt trebuia sa fie al meu prin mostenire? Nu am niciun act, stiu doar ca cineva mi’a fost curator, o sora vitrega. Nu am prea multe informatii, dar daca ati putea sa imi dati un sfat ar… Citeste mai mult »
Romulus Muntean
Cititor

Buna ziua! Am o problema, tata a decedat, dupa deces am aflat de un titlu de proprietate care a fost ridicat de o verisoara, pe acest titlu tata si verisoara sunt copropietari. Am incercat sa o contactez dar ea nu vrea sa ne faca o copie legalizata cum sa procedez sa intru in posesia unei copii legale.

Mihai
Cititor
Buna ziua Sunt pus in situatia de a apela la ajutorul dvs. dat fiind faptul ca acum am aflat de lipsa unui act original fara de care nu pot merge mai departe in vederea vanzarii unui imobil. Am cumparat in anul 1997 o garsoniera, am devenit proprietar, adresa este undeva in sector 2 Bucuresti, este trecuta si in cartea mea de identitate. Problema este ca s-a pierdut originalul contractului de vanzare-cumparare, si cum el nu a fost inscris pe rol la fisc sau cartea funciara…nimeni nu detine o copie, iar la administratia taxe si impozite sector 2, pe adresa din… Citeste mai mult »
Alina
Cititor

Buna ziua,

Am o intrebare. In 2004, am cumparat un apartament de la o pers fizica. Din pacate, la intabulare, s-a produs o incurcatura, si actele originale ale casei nu au mai fost gasite. Am obtinut atunci de la Notarul care a incheiat tranzactia, o copie legalizata dupa contractul de vanzare-cumparare. Acum, noi vrem sa vindem apartamentul. Aceasta copie legalizata, este de ajuns pt vanzare? Sau treb sa obtin duplicatul contractului original? Mentionez ca avem si o ipoteca pe casa, banca are ca si noi o copie legalizata dupa contractul de vanzare.

ANETA
Cititor
Buna ziua, am si eu o problema si va rog sa ma ajutati, in anul 2008 am dezbatut succesiunea (pe cale Judecatoreasaca) printre altele si un teren extravilan de 30 300 mp, la momentul respectiv n-i s-a imprumutat originalul titlului de proprietate in care erau trecuti 3 frati, adica tatal meu si inca doi frati, dupa pronuntarea sentintei am devenit mostenitori, dar Titlul de Proprietate original a ramas la unul din fratii tatei care intre timp a decedat, in final Titlul original nu se gaseste, ce e de facut? cum putem obtine un duplicat daca avem doar o copie dupa… Citeste mai mult »
wpDiscuz

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

Autor