September 20, 2009     Florin Dumitrescu

Cum se poate obtine un duplicat dupa titlul de proprietate pierdut sau distrus?

Distribuie acest articol

Duplicatul dupa titlul de proprietate se obtine in baza unei cereri care se depun la primăria în raza căreia se află imobilul menţionat în titlu. Cererea va fi însoţită de următoarele acte: anunţul din Monitorul Oficial al României privind declararea pierderii titlului de proprietate, certificatul fiscal recent privind imobilul, copiile actelor de identitate ale titularilor, declaraţia notarială pe proprie răspundere a titularului menţionat în titlu de proprietate în care să se arate ca nu a înstrăinat sub nici o formă imobilul şi că nu au fost şi nu sunt litigii pe rolul instanţei de judecată care să aibă ca obiect imobilul menţionat în titlul de proprietate, precum şi orice alte acte pe care primăria le consideră necesare.

Sectiunea comentarii

Anunta-ma cand
avatar
Sorteaza dupa:   Noi | Vechi | Voturi
Stanciu Mihaela georgeta
Cititor
Mama mea a pierdut titlul de proprietate al garsonierei de ceva ani si orice act privitor la cumpararea garsonierei de catre ea. Are un contract de intretinere si ingrijire incheiat la notar intre ea si fiica mea care cred ca nu are valoare fara Titlul de proprietate al mamei mele. Vreau sa stiu exact ce trebuie sa fac eu ca fiica a ei pot sa fac cererea de duplicat al actului la primaria Ploiesti si ce acte sigur imi mai trebuie. Va multumesc. Pot primi un raspuns de la cineva competent. Astept raspuns pe e-mailul meu. 19 aprilie 2011 ora… Citeste mai mult »
alena
Cititor

sunt proprietar pe un apartament si mi-am pierdut actul de proprietate.CE POT SA FAC VA ROG AJUTATUI-MA !!!
va multumesc

diana
Cititor

daca unul din proprietari da pierdut contractul de proprietate si cere un altul fara sa spuna ca mai exista si un alt proprietar la acel imobil, noul act de proprietate emis va contine doar unul din cei 2 proprietari sau ambii???multumesc!!!!!

marinoiu vera
Cititor
Buna ziua! As avea si eu o intrebare in legatura cu schimbarea actului de poroprietate, va explic situatia: mama mea a decedat in urma cu 3 ani si eu sunt plecata in strainatate, din diverse motive nu am putut sa rezolv actele casei si pamantului, mentionez ca sunt singura mostenitoare.Problema este urmatoarea: eu am lasat sa locuiasca in casa o fata descapacitata mintal, as vrea sa stiu daca ea poate sa schimbe actele casei si sa le treaca pe numele ei, pt ca, din ziua in care mama mea a decedat, sa pierdut si actul de proprietate. Mentionez ca aceasta… Citeste mai mult »
Stanciu Mihaela georgeta
Cititor
Va multumesc mult d-nule Florin Dumitrescu pentru raspunsul dat. Ce pot sa va spun eu este ca mama mea Olaru Ileana a incheiat contract cu statul pentru construirea garsonierei in care sta. A dat un avans (tot prin imprumut cu rata lunara), ratele casei incepind cind s-a mutat in garsoniera. De ce imi trebuie acest Titlu de proprietate ? La Oringe pentru a lua un telefon mobil cu abonament pentru mama, sa pot comunica mereu cu ea, mi-au spus ca trebuie neaparat, contrat de vinzare-cumparare, contract de inchiriere sau in cazul ei titlu de proprietate, buletin, cupon de pensie. Ce… Citeste mai mult »
MARTIN TEODOR
Cititor
Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea situatie: in 2004 s-a intocmit un antecontract de vanzare cumparare autentificat la notar, pe un teren extravilan, inscris in Registrul Agricol, conform adeverintei eliberata de Primarie si asupra caruia (terenului) urma sa se reconstituie dreptul de proprietate in baza legilor fondului funciar. Acum dupa 7 ani, firma la care s-a vandut terenul a intrat in insolventa si executorul solicita inscrierea in CF a dreptului de proprietate asupra terenului dobandit prin antectr de vanzare cumparare si obliga vanzatorul sa depuna titlul de proprietate, schita si adeverinta fiscala. Problema e ca vanzatorul… Citeste mai mult »
Pop Iosif
Cititor

Parinti mei au cumparat o bucata de teren pe care au construit o casa in anul 1960. Parinti au decedat si nu au avut titlu de proprietate si nici inscris in CF, contractul de vanzare cumparare a terenului a fost facut de mana care s-a pierdut.
As dori sa stiu cum am putea obtine titlu de proprietate noi mostenitorii?

mikaela
Cititor

Buna ziua,

Am o mare nelamurire, vecinul meu persoana fizica, m-a chemat in judecata pentru granituire teren cu care ma invecinez. Problema insa este ca terenul vecinului nu este pe numele lui, ci pe numele unei firme. Este corect asa, se poate?

Va multumesc, Mikaela

alice elena
Cititor

unchiul meu a pierdut titlu de propietate dar are copii dupa el ce tebuie sa fac ca sa obtin un original el find foarte in varsta si ne deplasabil, titlul fiind pe numele sotiei decedate

alice elena
Cititor

este un titlu de proprietate in baza legii nr 18/1991 a fondului funciar

alice elena
Cititor

succesiunea este facuta

Mariana C
Cititor

Buna ziua,

as avea si eu o intrebare, bunica mea a decedat in 2000, titlul de proprietate, aspra casei (cu teren aferent) si un teren extravilan, a ramas la unchiul meu, care a decedat in august anul trecut, actul nu l-am putut gasi dupa decesul acestuia,drept pentru care, pentru a deschide succesiunea in justitie, intre mama mea si verii mei, ne trebuie un duplicat dupa actul de proprietate. De unde putem obtine acest duplicat si in baza caror acte?

Va multumesc.

alice elena
Cititor

va multumesc foarte mult

ANA MARIA
Cititor
Buna ziua. Am si eu o problema referitor la actele de proprietate ale unui imobil sutuat in Otopeni.Tatal meu a facut o casa pe numele meu, (si terenul pe care se afla casa este tot pe numele meu). Acum ca divorteaza de mama si si-a gasit o alta femeie, doreste sa-mi ia ori jumatate de casa ori sa i-o trec pe numele lui sa se insoare cu acea femeie si ea sa aiba o stabilitate. (ei ii este frica sa nu o dau eu afara din casa). Tatal meu mi-a luat actele de proprietate si m-a amenintat ca ma da… Citeste mai mult »
ANA MARIA
Cititor

Va multumesc mult de tot. Chiar m-ati linistit. O seara placuta.

silvia=cristina
Cititor

Buna ziua! Bunicul meu a decedat si nu gasim titlul de proprietate in original, dar avem o copie (data de cei de la primarie). Cei de la primarie ne spun ca nu a fost eliberat, ca e le transcris..ne plimba de coolo colo… Ne-au sugerat sa il dam pierdut in monitorul oficial. Ne trebuie originalul pentru succesiune. Cum putem sa facem rost de el sau de un duplicat, in caul in care nimeni nu stie daca a fost sau nu vreodata eliberat?

silvia-cristina
Cititor

Va multumesc pentru raspuns!

multescuana
Cititor

Buna ziua, daca actele de pe un teren care este in Australia au fost pierdute cum se procedeaza? terenul a fost al strabunicului meu iar atat el cat si bunicul meu sunt morti. actele au fost facute pe numele strabunicului.
va rog am nevoie sa stiu de unde pot incepe cu demersurile. va multumesc

multescuana
Cititor

tin sa precizez ca actul nu cred ca a fost declarat pierdut!!

Beleuta
Cititor

Sunt din judetul Timis comuna Birda si am pierdut duplicatul de la Titlul de ptoprietate pe terenul arabil. Ce trebuie sa fac?

anaste
Cititor

Apreciez ajutorul pe care-l oferiti oricarui solicitant intr-un mod concis si profesioniat si profit de bunavointa D.stra. pt. care va multumesc anticipat, ca sa ma sfatuiti, sa-mi recomandati un consultant – probabil avocat,notar – asa cum ati sugerat mai sus – pt ca – doresc sa obtin un duplicat dupa titlul de proprietate asupra unui teren extravilan – eliberat in alt judet (locuiesc in Bucuresti)- inteleg ca procedura e complicata si astfel as rezolva mai eficient si mai usor.

TIFU MIRELA
Cititor

BUNA ZIUA. Va rog sa ma ajutati… am un unchi nu mai are frati, i-a murit mama, actele sunt pe numele mamai sale… el mai avand rude, doreste sa-mi incredinteze mie imobilul…actele stau de multa vreme la un var al sau…cum ar trebui sa procedam? VA MULTUMESC !

TIFU MIRELA
Cititor

MA SCUZATI AM UITAT SA SPECIFIC CEVA… ACEL VAR ESTE DE REA CREDINTA NU ACCEPTA SUB NICI O FARMA SA-I INAPOIEZE ACTELE… VA MULTUMESC!

cristina
Cititor
Buna ziua. Bunicii mei au 3 case impreuna, una a dat-o spre mostenire fiicei lor, iar celelalte doua nu le’a dat nimanui. Dar este o mare problema. ei nu se inteleg, fiecare vrea sa faca de capul lui, imi este greu sai aduc pe amandoi in acelasi loc pentru a incheia un act de vanzare cumparare a casei… Bunicul meu este pe moarte si doreste sa imi lase mie una din case, cu acordul tatalui meu, dar bunica nu vrea asa ceva. Am impresia ca actul casei il ascunde bunica mea, la dat disparut, iar ea doreste sai lase casa… Citeste mai mult »
cristina
Cititor

Este vorba de casa construita de ei amandoi, titlu de proprietate deci, si constructie.

Liana
Cititor

Buna ziua.
Suntem mostenitori ai unor terenuri agricole intr-un sat din jud. Cluj.
Titlurile de proprietate / 2 / au fost gresite / numele mostenitorlor nu au fost scrise corect /.
Prin hotarare judecatoreasca definitiva “s-a constatat nulitatea absoluta partiala” a celor doua titluri , dispunandu-se eliberarea a noi titluri de proprietate”.
In vederea acestui demers, la Primaria comunei ni se cer si exemplarele originale ale celor doua titluri anulate, pe care le-am ratacit.
Ce se poate face ?

Claudia
Cititor
Domnule Florin Dumitrescu, Parintii mei sunt separati de foarte mult timp, insa nu au divortat legal. Mama locuieste in apartamentul unde sunt proprietari amandoi iar tatal s-a mutat cu o alta femeie si si-au construit o casa impreuna. Acum doua zile tata a venit in vizita si i-a luat mamei actele de proprietate ale apartamentului,(motivand ca acesta este si pe numele lui), impreuna cu actele de la doctor care atesta ca mama este bolnava si nedeplasabila. Ne temem ca in baza acestor acte va putea obtine un credit de la banca sau va putea instraina apartamentul (fiul sau vitreg este… Citeste mai mult »
Diaconu Silviu
Cititor
Buna ziua! Am si eu o problema legata de un teren intravilan: ar trebui sa am 10.000 de metrii patrati dar in realitate am abia 7200. Acest teren face parte dintr-un lot de 5 hectare care in trecut a fost impartit intre 5 frati(cate un hectar pt fiecare). In momentul de fata eu am acesti 7200 de metrii pe cand vecinul meu are 12500 de metri. Partea proasta e k cei 12.500 de metri au fost impartiti din nou si vecinul de langa mine are 5000 de metrii, adica exact cat trebuie, pe cand urmatorul are 7500, adica are in… Citeste mai mult »
stefan
Cititor

eu am fost plecat in it, acum cand am revenit, sotia plecata cu actele de proprietar pe apartment, certificat casatorie, certificat nastere, libret militar, diplome etc. Intreband fica despre acestea spune ca nu are cunostinta despre ele……..cum pot obtine duplicat sau cum trebuie sa procedez.

wpDiscuz

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

Autor