Autor

Florin Dumitrescu este partener asociat la societatea de consultanta Dumitrescu & Asociatii. Specializat in contracte civile si analiza imobiliara, Florin gestioneaza proiectele imobiliare care necesita o analiza complexa a istoricului proprietatii si a riscurilor la tranzactionare.

Comments (226)

 1. drug gheorghe says:

  Una din suprafetele de teren din titlu sunt trecute gresit (nu-mi apartine).Cum trebuie sa procedez?

 2. Iordachi valentin says:

  Bună ziua! Ma numesc iordachi valentin și am o mare rugăminte la dumnevoastră. Părinți mei au construit o casa pe un teren care nu are nici un act de proprietar. De 5 ani se chinuie sa facă acte și nu reușesc. Cum sa procedez? Cu mult respect

 3. alecu vasile says:

  Va rog sa ma ajutati.Nu mai gasesc actul de vanzare cumparare asupra unui garaj.
  Sunt cu plata impozitului pe proprietate la zi.Am cerut la Adm Financiara istoricul de rol al garajului.Dosarul in care se gaseste actul de vanzare cumparare prin care s-a facut impunerea, nu se gaseste in arhiva Adm Financiare.Vanzatorul a decedat si nu gasesc notarul care a perfectat actele de vanzare cumparare.
  Vreau sa vand garajul.Ce pot face pentru a putea perfecta actele.Va multumesc.

 4. Colta Angela says:

  Buna ziua, va rog frumos am nevoie de o informatie vitala, am o mostenire din Mihail Kogalniceanu, judetul Constanta si vreau sa-mi revendic titlul de proprietate pe numele meu.Am toate actele necesare legalizate(act fiscal, primarie, actul de donatie si certificat de mostenitor) pentru efectuarea cadastrului la OCPI Constanta imi trebuie si actul de pamant prin care a cumparat tatal meu terenul aferent, eu nu mai am actul original, pierzand-ul iar la primaria Mihail Kogalniceanu exista decat o copie, am incercat si la arhiva nationala Constanta si am primit raspuns negativ, ce se poate face pentru a autentifica acel act? Va multumesc anticipat.

 5. adrian says:

  Buna ziua, doresc sa aflu numele proprietarului unui teren, detin numai numarul cadastral. Cum sa procedez ? Va multumesc anticipat.

 6. roxana says:

  Buna ziua!
  Buna ziua! Am si eu o problema.
  Socrii mei nu mai au de multi ani contractul pe casa.Casa este batrana si banuiesc ca contractul s-a pierdut demult.Socri si cu sotul inainte au locuit la bloc si cand au murit ai batrani (parintii socrului meu) s-au mutat la casa de la tara. (Cea fara contract) si as dori sa stiu daca se mai poate face contractul? Cu cine ar trebui sa vorbim? Cu un notar? Ca nu stiu cine se ocupa de chestiile astea. Banuiesc ca trebuie sa vorbim si cu un proiectant ca sa faca schita la casa.Nu stiu…habar nu am ce trebuie facut.

 7. Domsa Georgiana says:

  Buna ziua,
  Bunica mea a moștenit 2 h de teren de la bunicul ei. Cand a mers în anul 1990 la primăria comunei i s-a dat un biletei cu ce fel de teren are, și anume 1 h pădure, 10arii pășune etc. De atunci nu s-a mai interesat de teren pt ca a avut alte probleme. Acum când am mers din nou la primăria comunei pt ca are nevoie de acel teren i s-a spus ca nu se mai gasesc actele în primărie. Întrebarea mea este unde altundeva mai putem găsi menționat cine este proprietarul acelor terenuri, în afară de primărie? Multumesc anticipat.

 8. am si eu o problema says:

  Bunicii mei locuiesc intr-o casa construita de parintii bunicului prin 1957. Au pierdut titlul de proprietate pe teren si casa. Pot scoate de la primarie un extras cf de informare. Ce se poate face sa obtina un duplicat dupa actele casei. Va multumec!

 9. Eli elena says:

  Bună ziua. în urma cu 12 ani am încheiat un contract cu clauză de întreținere cu o bătrână dar am pierdut actele. Bătrână a murit, iar eu nu am nici un act cu care să dovedesc acest lucru ce pot să fac. multumesc

 10. Buna am si eu o problema.Am primit de la electrica o scrisoare ca trebuie reactualizat contractul de furnizare a energiei electrice.
  Contractul e facut pe bunicul meu, acesta e decedat de 18 ani.
  Dupa decesul lui am ramas eu in casa bunicilor. Dar nu gasesc nicaieri actele casei, bunicul e trecut pe contractul de la electrica, teoretic trebuie sa fi avand ceva documente.

  Ce ar trebuii sa fac, ca sa fac rost de documente, ca sa pot intabula sau sa fac o succesiune?

 11. lavi says:

  Buna ziua,
  Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema legata de o casa de la tara.
  In urma decesului bunicii mele in urma cu cativa ani, casa, curtea in care se afla si terenurile agricole au ramas copiilor ei (4), dar nu s-a facut acea iesire din indiviziune. Nu stiu daca folosesc termenii corect, dar sper sa intelegeti situatia.
  Este posibil ca unul din cei 4, fara acordul celorlalti, sa isi insuseasca una din aceste proprietati sau pe toate prin mijloace ilegale sau folosindu-se de anumite portite din lege – poate cu sprijinul unui notar (eventual mituit) sau in alt mod?
  Multumesc anticipat.

 12. Dobre Catalina says:

  buna ziua,
  cum sa procedez in situatia in care in urma cu 2 seri mi s-a furat actul de proprietate, actul era pe numele tatalui, care a decedat si nu am dezbatut succesiunea.
  am mentionat in PV de constatare la politie lipsa acestuia, cum sa procedez pe mai departe?
  va multumesc frumos!

 13. surugiu raluca says:

  Buna seara
  As dori sa stiu unde ma pot adresa: eu am un contract de vanzare cumparare cu uzul fruct viager cu bunica mea. Bunica mea adecedat si automant am intrat eu in drepturi. Problema este ca s-a pierdut actul de vanzare-cumparare. Ce as putea face sa intru in posesia unui duplicat. Mentionez ca actul de vanzare cumparare pierdut s-a efectuat in anul 1992 la notariat de stat.

 14. dumitru says:

  Am si eu o intrebare? In urma partajului succesoral am primit drept mostenire un teren situat in Pitesti. Mergind la primaria Pitesti pentru inscriere pe rol am refuzat pe motiv ca pe titlul de proprietate pe fata scrie ca terenul este stuat in extravilanul com. Rociu, unde a fost domiciliul tatalui meu, iar pe verso sunt trecute datele de identificare cu Uat, tarla, vecini, real unde este situat terenul, in extravilan Pitesti. De asemanea pe Procesul verbal de punere in posesie, in anexa este trecut, teren situat in Pitesi, tarla, parcela, vecini, din Pitesti asa cum am verificat si la Ocolul Silvic Pitesti. Mi s-a spus ca trebuie sa merg la primaria Rociu Arges pentru intocmirea documentatiei in vederea indreptarii erorii materiale dupa titlul de proprietate, precizez ca eu nu am decit o copie conforma cu originalul eliberata de OCPI Arges. Mi s-a cerut originalul, intrucit nu am mi s-a cerut un duplicat, si ma plimba???? Varog precizati-mi procedura pentru obtinerea unui duplicat.
  Cu stima. D. Dumitru

 15. LICHI DOINITA says:

  Buna ziua,
  As dori sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: am bunicii decedati din partea
  tatalui; de asemenea si tatal meu a decedat la un an dupa bunica. am mers in comuna impreuna cu unchii unde s-a intocmit certificatul de mostenitor si suplimentul meu la Bucuresti. ACUM URMEAZA SA FACEM PARTAJUL (IESIREA DIN INDIVIZIUNE) INSA UNCHII MEI NU DORESC SA IMPARTA IN MOD EGAL.
  Titlul de proprietate a ramas la ei, iar eu nu am nici copie. Cum il pot obtine? Titlul de propprietate mai continea si teren intravilan dar acesta nu s-a luat in discutie, ei sustinand ca au case si acte si nu se mai poate lua in considerare. Notarul doar a intrebat si a acceptat explicatia fara nici o dovada. E posibil acest luccru ?
  Mentionez ca dreptul de proprietate l-a dobandit defuncta (bunica) prin reconstituirea dreptului de proprietate cf legii 18/1991, al lg 1/2000 si lg 247/20005.
  Va multumesc frumos!

 16. nona maria says:

  Detin cu sotul un apartament ce a fost cumparat din banii donati de socrii. Ne-am despartit fara acte. Nu am divortat inca. El a luat toate actele de la casa. Cum pot obtine o copie, un duplicat dupa actul casei. Amandoi sunt trecuti ca si cumparatori pe act. Va multumesc

 17. adriana says:

  buna ziua
  am intrat in posesia a 2 fotocopii ale unor titluri de proprietate emise in anul 2000 pe numele bunicii mele decedate, ptr. 2 suprafete de teren extravilan intr-o zona agricola a tarii f.f.productiva
  cind m-am deplasat la Primaria ce a emis cele 2 titluri, mi s-a spus ca unul dintre titluri trebuie anulat
  de ce ar trebui anulat si daca intradevar asa este, care este procedura de anulare?
  mentionez ca pe cele 2 titluri apar suprafete de teren individualizate diferit.

 18. camelia tanase says:

  In speranta ca-mi veti da un sfat, ce trebuie sa fac.
  Socrii au murit, aveau 2 fii care au murit si ei, am ramas 2 vaduve fiecare cu cate un copil. De pe urma socrilor s-a mostenit o casa cu teren in Otopeni. Casa+terenul trebuie vandut si banii impartiti. Idealul.
  Actele de proprietate a casei sunt la cumnata mea si as dori si eu un duplicat dupa actele de proprietate pt.ca de fiecare data cand am nevoie trebuie sa-i cer ei sa.mi faca copii legalizare etc. timp pierdut, drumuri obositoare.
  Va rog sa.mi spuneti ce trebuie sa fac sa am si eu un duplicat, in ideea ca nu s-a pierdut, deteriorat cel original, daca pot obtine unul.
  Va multumesc

 19. Popa Florin says:

  Va rog sa-mi explicati de ce Primaria imi cere schita imobilului cumparat pentru a inscrie locuinta la taxe si impozite. La notar cand am facut actele nu a trebuit decat extras CF iar acum vechiul proprietar zice ca nu are asa ceva. Este vorba despre o casa ce am cumparat-o, de 65 mp si pe care trebuie sa o inscriu la Primarie- taxe si impozite in termen de 30 de zile, dar primaria imi cere pe langa contractul de vanzare-cumparare si schita casei. De unde pot sa iau asa ceva? Fara aceasta schita nu pot sa inregistrez imobilul la taxe si impozite pe numele meu? Ce se intampla in cazul acesta?

 20. cornelia says:

  Buna ziua,
  am cumparat o casa la tara.Intre mine si vecin este un drum, care in titlul de proprietate s-a omis.Dar in doc cadastrala e corect. Fostul proprietar nu vrea sa se duca sau sa-mi dea titlul sa-l corectez. De acest fapt a profitat vecinul meu care a facut o schita falsa si si-a facut nr cadastral si pe drumul care ne despartea. Cum pot modifica vecinatatile din titlu daca nu il am in original.
  sau pot sa cer in instanta anularea nr cadastral? si care sunt conditiile ?
  multumesc!

 21. Dan says:

  buna ziua
  parintii mei au o casa la tara si au pierdut actul de proprietate. stiu ca a fost eliberat Uniunea Contabililor Bacau si vor o copie a actului

 22. CELYA says:

  Am divortat recent si fostul sot mi-a sustras contractul de vanzare cumparare al apartamentului (bun luat in timpul casatoriei) si nu vrea sa mi-l dea, necesar schimbarii buletinului.Cum pot intra in posesia unui duplicat, va multumesc.

 23. liliana says:

  Am si eu o intrebare bunicul meu a facut un schimb de pamant in anul 1960 prin primarie, a construit o casa pe acest pamant si acum un mostenitor al propietarului care a facut schimbul isi vrea pamantul inapoi. Are sanse sa il castige in istanta?

 24. Buna, ziua am cumparat un apartament in anul 1992 de la SC Loconfort SA Galati unde am constatat acum dupa 25 ani ca in contract scrie Sevastica in loc de Sevastinca. Sunt in divort iar sotul este plecat din tara de 9 ani si nu vrea sa se mai intoarca in tara, si nici nu vrea sa mi trimita procura ce trebuie sa fac sa-mi corecteze greseala facuta de Loconfort.

 25. mary says:

  buna seara, am o intrebare!? acum am descoperit ca parinti miei nu au act de propietate, locuiesc de 68 de ani in comuna, platesc toate taxele, dar act de propietate nu au. i-am intrebat au zis ca nu stiu daca au act de propietate, in schimb de la comuna le ia bani pe propietate repet de 68 de ani, dar nici unu nu le-a zis ca nu are acest act …ce trebue sa faca va rog? cum pot sa rezolv problema lor de acest act de propietate!? va multumesc

 26. Ionut says:

  Ma scuzati, situatia mea este asemanatoare cu a dummeavoastra, ma puteti ajuta cu un sfat va rog,c um a-ti procedat mai departe?! Va multumesc

Cere un sfat

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *