14.11.2016     Florin Dumitrescu

Care este valoarea taxelor care se platesc la vanzarea-cumpararea unui imobil?

Distribuie acest articol

Conform dispozitiilor legale, dar si reglementarilor Camerei Notarilor din Romania, cuantumul taxelor care se platesc la vanzarea unui imobil se raporteaza la pretul declarat de parti, cu conditia ca acesta sa nu fie mai mic decat cel mentionat in “grila notarilor“. Aceasta “grila notariala” este in fapt un raport de evaluare, comandat anual de Camera Notarilor Publici. In aceasta sunt precizate preturile de piata pentru toate categoriile de imobile (case, apartamente, spatii comerciale, terenuri, paduri etc.), pentru fiecare localitate dintr-un judet.

Aceste taxe sunt de 2% din valoarea tranzactiei, asa cum am precizat-o mai sus, daca vorbim de venitul din vanzarea imobilului si de 1,8% pana la 2% din aceasta valoare atunci cand calculam onorariul notarului.

Urmand linkul de mai jos veti putea gasi grila notarilor si veti putea realiza un calcul simplu privind taxele pe care le veti plati la vanzarea sau cumpararea imobilului pe care intentionati sa il tranzactionati.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
2 Comments
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
Petru
Petru
7 Ani Acum

Cat trebuie sa platesc pentru cumpararea unui teren intravilan in Recas, judetul Timis? de 3000 de mp.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor