November 13, 2016     Florin Dumitrescu

Care sunt taxele care se platesc la vanzarea-cumpararea unui imobil?

Distribuie acest articol

O data cu semnarea documentelor de vanzare-cumparare privind un imobil, la biroul notarial unde se perfecteaza operatiunea se vor plati si taxele aferente tranzactiei. Aceste taxe sunt de mai multe feluri si reprezinta in primul rand onorariul notarial (care este contravalorea serviciilor pe care vi le presteaza notarul prin redactarea si autentificarea actelor) , taxa de intabulare OCPI (care reprezinta o taxa instituita de lege pentru inscrierea in cartea funciara a imobilului a drepturilor nou constituite) si impozitul la veniturile obtinute din vanzarea imobilelor (impozit pe tranzactie, instituit prin Codul Fiscal).

Onorariul notarial si taxa de intabulare OCPI sunt datorate de catre cumparator iar impozitul este in sarcina vanzatorului imobilului.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor