November 15, 2008     Florin Dumitrescu

Cum se poate obtine un duplicat dupa contractul de vanzare-cumparare pierdut sau distrus?

Distribuie acest articol

In situatia pierderii sau deteriorarii unui contract de vanzare-cumparare se poate solicita un duplicat dupa acesta la notarul care a redactat si autentificat documentul si care detine propria arhiva. Este suficient o cerere care sa contina numarul si data redactarii contractului. Daca nu puteti furniza notarului aceste informatii sau a trecut o perioada de timp indelungata iar notarul este indisponibil, pensionat, etc., se poate obtine o copie dupa contractul de vanzare-cumparare depus la momentul trazactionarii imobilului la serviciul de carte funciara. In acest caz este suficient sa cunoasteti numarul de carte funciara al imobilului in cauza.

4.5 6 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
197 Comments
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
braileanu florica
braileanu florica
14 Ani Acum

am pierdut actul de cumparare a apartamentului construit prin oficiul
de construire a locuintei din str. gutenberg nr 1
cum pot sa-l obtin?
mcy

Radu
Radu
14 Ani Acum

Am un contract de vanzare-cumparare al casei deteliorat (patat 90%).
Actul a fost incheiat la notariatul din str. 11 IUNIE. Acum nu mai este acolo.
De unde iau un duplicat ??

mihaela vranceanu
mihaela vranceanu
12 Ani Acum

referitor tot la OJCVL, eu am contractul de construire, insa nu mai gasesc procesul verbal de predare-primire a locuintei. imi trebuie pentru intabulare. Unde ma pot adresa in zilele noastre? Multumesc, e o urgenta

Stan Mihaela
Stan Mihaela
12 Ani Acum

Buna ziua,
Am cumparat o garsoniera in anul 2000 de la o pesoana fizica care si ea la randul ei a cumparat-o de la un proprietar persoana fizica.
Vreau sa va intreb daca imi trebuie proces verbal de predare primire pe care nu il am, dar nr lui este specificat in contractul de vanzare cumparare.
multumesc,
cu stima,
Mihaela Stan

raluca stroie
raluca stroie
12 Ani Acum

Buna ziua,
situatie asemanatoare: apartament mostenit acum 7 ani, obtinut prin contractarea unui imprumut, prin ICVL. Nu exista contract de vanzare-cumparare, doar de constructie, imprumut si dovada achitarii integrale, precum si un titlu de proprietate. PV de predare-primire a fost pierdut, pentru vanzare este nevoie de acest proces verbal?
Va multumesc!

koncz alexandru
koncz alexandru
12 Ani Acum

buna ziua si eu mi-am pierdut contractul de vanzare cumparare sunt din Tg-Mures locuinta a fost cumparata in 1985.
ce trebuie sa fac?
va multumesc

Gabriel
Gabriel
12 Ani Acum

Buna ziua!as dori sa ma consult cu dvs in urmatoarea problema: astazi am fost si am facut o copie xerox la contractul pentru casa. Am observat ca tipul care a xeroxat contractul, ultima pagina a xeroxato de 2 ori. Din cele 2 una a pus o intr-un sertar.Pot suspecta ceva? pe ultima pagina a contractului scrie: PLAN DE INCADRARE IN ZONA A IMOBILULUI DIN LOC…,STR…./BL…,iar pe spatele ei scrie : prezenta schita de plan face parte integranta din inscrisul autentificat sub nr. …..din…… Multumesc anticipat

alexandra
alexandra
12 Ani Acum

buna..mi-am pierdut contractul de casa….ce pot face in acest sens?? mi-e frica sa nu se intample cv

popescu ioana
popescu ioana
11 Ani Acum

daca am cumparat un teren in calitate de coproprietar si nu detin un exemplar original al contractului de vanzare cumparare, si nici nu am certitudinea ca ceilalti coproprietari detin actul, cum pot demonstra ca sunt proprietar al cotei parte pe care am cumparat-o impreuna cu inca 3 coproprietari? pot prin absurd sa vinda fara mine?

Rumelia Veronica
Rumelia Veronica
4 Ani Acum

Buna ziua.
Am o intrebare va rog frumos.
Am pierdut contractul de vanzare cumparare.
Dar am copii de pe el.
Stiu la ce notar a fost facut.
Avand o copie am toate datele acolo.
Va rog sa mi spuneti la notariat ce acte trebui sa prerzint si cat timp dureaza?
Va multumesc mult.
O seara buna.
Veronica.

sandy
sandy
11 Ani Acum

Am pierdut procesul de predare primire a imobilului, acesta fusese eliberat de catre ICRAL VITAN 1992. De unde pot sa scot duplicat, nu stiu unde gasesc arhiva ICRAL VITAN.

florin
florin
11 Ani Acum

Buna ziua! Va rog ajutati-ma: am pierdut contractul de la apartament(acesta nu este pe numele meu si nici succesiunea dupa tatal decedat nu am facut). Apartamentul a fost cumparat dupa anul 1989 prin SC CONCAS SRL, iar aceasta si-a suspendat activitatea din 01 oct. 2010. De unde pot recupera un duplicat? Multumesc frumos…sper sa reusesc…

gabriel
gabriel
11 Ani Acum

Buna seara. Daca ma puteti ajuta cu un raspuns v-as fi foarte recunoscator. Parintii mei au decedat si sunt mostenitorul unui imobil. Nu mai gasesc procesul verbal de predare-primire imobil facut cu fostul ICRAL prin anii ’70. Imi puteti spune va rog daca tot de la ei sau din alta parte pot scoate vre-o copie ceva si daca mai exista institutia asta? Va multumsc si astept raspuns din partea unui binevoitor.

luminita elena
luminita elena
11 Ani Acum

Buna ziua! Am si eu o intrebare, mama a pierdut o copie dupa contractul casei si acum se teme de ce se poate intampla, ce poate sa faca, mentionez ca mai are o copie, Va multumesc!

Mihaela
Mihaela
11 Ani Acum

Am pierdut originalul procesului verbal de cumparare a locuintei de la ICRAL. CUM POT OBTINE ALTUL? Actele le-am facut in str.Academiei la oficiul cadastral din Bucuresti. Acum folosesc o copie pe care am obtinut-o de la of.taxe si impozite sector 1.Multumesc.

Alina
Alina
10 Ani Acum

Buna ziua. Ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns?
Tatal meu a pierdut actul casei si as vrea sa stiu cum ar putea mama mea sa intre in posesia unei copii a actului ca sa poata cere la divort si un partaj.
Imobilul este in Medgidia.

andrei mariana
andrei mariana
10 Ani Acum

Am pierdut contractul casei cumparata in rate in 1992 unde ma pot adresa?
A fost cumparata de la icral sect 4.

cristina
cristina
10 Ani Acum

am pierdut o copie dupa contractul de vanzare cumparare al unui teren? se poate intampla ceva rau? originalul il am multumesc

mariana
mariana
10 Ani Acum

Fina mea este in ITALIA, a fost intoarsa de la aeroport deoarece avea buletinu expirat, este despartita de sot, acesta nu vrea sa-i dea actul casei sa-si faca noul buletin, cum sa procedeze, poate lua un duplicat de contract?MULTUMESC.

Adrian
Adrian
10 Ani Acum

buna ziua, am si eu o intrebare
puteti sa-mi spuneti unde gasesc arhivele nationale ICRAL,am nevoie sa-mi fac buletinul si am nev de procesul vrebal predare primire imobil in original, din pacate la politie nu-mi accepta copia dupa acest act si mi s-a spus ca pot face duplicat la arhivele nationale ale ICRALULUI, dar nu stiu unde se gaseste sediul sau dc pot sa-l fac la alta institutie a statului
va multunesc

gabi
gabi
10 Ani Acum

Buna ziua, cum pot gasi un contract de vanzare/cumparare incheiat intre o sora de-a mea si parintii mei, fara sa stiu exact notariatul care a legalizat acest contract.

nelu
nelu
10 Ani Acum

Amcumparat apartamentul prin Bancoop si am descoperit ca apartamentul in care locuiesc figureaza in CF cu interdictie de vanzare si grevare.
Eu am platit toate ratele dar banca Bancoop nu mai exista.
Ce trebuie facut pentru a putea scapa de interdictii?
Multumesc anticipat

puscasu r.
puscasu r.
10 Ani Acum

Am cumparat un apartament de la fostul IJGCL Tulcea in 1991, cu contract de vanzare-cumparare. Intrucat am pierdut contractul original ( si am doar o copie xerox ) am solicitat o copie legalizata de la Primarie, cea care a preluat arhiva acelei intreprinderi.
Raspunsul lor : “Arhiva institutiei noastre nu detine inscrisul solicitat”. Mentionez ca proprietatea nu este inca intabulata, copia legalizata imi era necesara in primul rand la Cadastru, intentionez sa demarez actiunea de intabulare.
Puteti sa-mi spuneti va rog o cale de rezolvare pentru ca sa obtin o copie legalizata a contractului? Multumesc.

puscasu r.
puscasu r.
10 Ani Acum


Multumesc frumos pentru raspuns. Sa aveti de bine.

elena
elena
10 Ani Acum

Buna ziua,
Am primit prin succesiune de pe urma sotului meu apartamentul care a fost dobandit prin imprumut la cec.
Imprumutul a fost achitat integral in 1994. Am pierdut chitanta cu care s-a achitat imprumutul.
Pentru cadastru imi trebuie o adeverinta sau altceva? din care sa reiasa achitarea imprumutului.
Unde trebuie sa ma adresez si cum sa procedez?
Va multumesc!

alina
alina
10 Ani Acum

Buna ziua! Locuiesc la parterul uni bloc, am vrut sa-mi fac extindere balcon, am mers la un proiectant mi-a cerut copie legalizata actului de proprietate, am depus la primarie, nu ni s-a aprobat, am vreau daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns, proiectantul mi-a oprit copia legalizata a apartamentului nu vrea sa mi-o mai dea din “n” motive, poate sa-mi faca ceva rau cu aceea copie legalizata? de ex sa mi-l vanda? multumesc

MEMET KADER
10 Ani Acum

Buna ziua
In anul 1957 bunicul meu din partea mamei a primit de la primarie 500 mp teren pt locuinta, el fiind veteran de razboi. In acelasi an sa eliberat si o autorizatie de constructie pt casa, in aceea autorizatie specificand ca terenul este proprietate de stat. Dupa un timp el a mai primit inca 500 mp acestia nefiind inregistrati nicaieri. Bunicul meu a decedat si prin succesiune, mostenitoare a ramas bunica si dupa aceea la decesul ei mama unic mostenitor fiind singurul copil. PROBLEMA apare acum din acei 500 de mp primiti sa dat loc de casa 350 mp n-a fost nici o problema ni sa spus de la primarie ca ceilalti 150 mp ramasi trec acum in proprietatea noastra. Dupa cateva zile am aflat ca se va mai da inca un teren de casa tot din acelasi lot, acum insa intrand si in acei 500 mp de teren stipulati si in autorizatia de constructie. Ce ma sfatuiti sa fac pentru a nu pierde terenul, mentionez ca nu avem nici un titlu de proprietate decat aceea autorizatie si succesiunile, si ce acte ne-ar trebui pentru a face un titlu de proprietate pe cei 500 mp si plusul acela ramas de 150 mp.
Va multumesc anticipat.

ALIN OPREA
ALIN OPREA
10 Ani Acum

Buna ziua. Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns: Primaria a decis verificarea tuturor balcoanelor, cele cu autorizatie cele fara, la usa mea a venit cineva, mi-a cerut datele de pe buletin,i le am dat ca stiam ca se fac controale, am semnat o hartie, si am semnat ca “primarul” fara sa ma uit ce contine avand incredere in asa zisul politai. Ce ar putea respectivul sa faca cu hartia semnata si datele de pe buletin adica serie ,cnp… multumesc!

melinda
10 Ani Acum

buna ziua!!!!!!!am primit o mostenire cu 20 de ani in urma dar problema este ca actul olograf scris de matusa mea care a facut testamentul sa pierdut singurele acte care le am sunt batute la masina si semnate de martorii care au semnat si testamentul olograf nu sunt legalizate ce mai pot sa fac in cazul de fata? multumesc

melinda
10 Ani Acum

MAI ALES CA SI LOCUIESC IN CASA LASATA DE, MATUSA MEA DE 20 DE ANI

197
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor