20.09.2009     Florin Dumitrescu

Cum se poate obtine un duplicat dupa titlul de proprietate pierdut sau distrus?

Distribuie acest articol

Duplicatul dupa titlul de proprietate se obtine in baza unei cereri care se depun la primăria în raza căreia se află imobilul menţionat în titlu. Cererea va fi însoţită de următoarele acte: anunţul din Monitorul Oficial al României privind declararea pierderii titlului de proprietate, certificatul fiscal recent privind imobilul, copiile actelor de identitate ale titularilor, declaraţia notarială pe proprie răspundere a titularului menţionat în titlu de proprietate în care să se arate ca nu a înstrăinat sub nici o formă imobilul şi că nu au fost şi nu sunt litigii pe rolul instanţei de judecată care să aibă ca obiect imobilul menţionat în titlul de proprietate, precum şi orice alte acte pe care primăria le consideră necesare.

4.2 5 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
358 Comments
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
sflori13
sflori13
14 Ani Acum

Daca titlul de proprietate exista insa acesta a fost deteriorat (plastifiat) si nu se mai poate legaliza, cum se poate obtine un duplicat?

Aneta Drutu
Aneta Drutu
3 Ani Acum
Reply to  sflori13

Vreau o copie legalizată din arhiva sa nu mai astept sa l dau in monitoru

ZAMFIR MARIAN
ZAMFIR MARIAN
2 Ani Acum
Reply to  Aneta Drutu

VREAU O COPIE

Niculaie mariana
Niculaie mariana
1 An Acum
Reply to  sflori13

Bună ziua aloat foc casa și vrem sa facem un alt act de proprietate

diana
diana
13 Ani Acum

daca unul din proprietari da pierdut contractul de proprietate si cere un altul fara sa spuna ca mai exista si un alt proprietar la acel imobil, noul act de proprietate emis va contine doar unul din cei 2 proprietari sau ambii???multumesc!!!!!

Stanciu Mihaela georgeta
Stanciu Mihaela georgeta
13 Ani Acum

Mama mea a pierdut titlul de proprietate al garsonierei de ceva ani si orice act privitor la cumpararea garsonierei de catre ea. Are un contract de intretinere si ingrijire incheiat la notar intre ea si fiica mea care cred ca nu are valoare fara Titlul de proprietate al mamei mele. Vreau sa stiu exact ce trebuie sa fac eu ca fiica a ei pot sa fac cererea de duplicat al actului la primaria Ploiesti si ce acte sigur imi mai trebuie. Va multumesc. Pot primi un raspuns de la cineva competent. Astept raspuns pe e-mailul meu. 19 aprilie 2011 ora 10 si 31 minute.

Stanciu Mihaela georgeta
Stanciu Mihaela georgeta
13 Ani Acum

Va multumesc mult d-nule Florin Dumitrescu pentru raspunsul dat. Ce pot sa va spun eu este ca mama mea Olaru Ileana a incheiat contract cu statul pentru construirea garsonierei in care sta. A dat un avans (tot prin imprumut cu rata lunara), ratele casei incepind cind s-a mutat in garsoniera. De ce imi trebuie acest Titlu de proprietate ? La Oringe pentru a lua un telefon mobil cu abonament pentru mama, sa pot comunica mereu cu ea, mi-au spus ca trebuie neaparat, contrat de vinzare-cumparare, contract de inchiriere sau in cazul ei titlu de proprietate, buletin, cupon de pensie. Ce ma pute-ti sfatui sa fac? Va multumesc pentru raspuns. 20 aprilie 2011.

MARTIN TEODOR
MARTIN TEODOR
13 Ani Acum

Buna ziua,
va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea situatie: in 2004 s-a intocmit un antecontract de vanzare cumparare autentificat la notar, pe un teren extravilan, inscris in Registrul Agricol, conform adeverintei eliberata de Primarie si asupra caruia (terenului) urma sa se reconstituie dreptul de proprietate in baza legilor fondului funciar. Acum dupa 7 ani, firma la care s-a vandut terenul a intrat in insolventa si executorul solicita inscrierea in CF a dreptului de proprietate asupra terenului dobandit prin antectr de vanzare cumparare si obliga vanzatorul sa depuna titlul de proprietate, schita si adeverinta fiscala. Problema e ca vanzatorul nu are Titlul de proprietate si a vorbit la Primarie pt a-l primi, dar i s-a comunicat ca e o procedura ft complicata si a primit doar o adeverinta care atesta existenta terenului in Reg Agr. Va rog frumos sa-mi spuneti cum putem obtine in acest caz titul de proprietate. Mentionez ca vanzatorul actual a incheiat un contract de vanzare cumparare de mana intre el si vanzatorul initial.

va multumesc,

petronela
petronela
13 Ani Acum

Buna ziua, am o problema, bunicul meu a pierdut actul de proprietate, iar bunica mea a decedat anul trecut. Cum poate mama mea sa obtina un duplicat al actului. Mentionez ca bunicul este imobilizat la pat si nu prea intelege anumite lucruri iar mama nu are procura notariala.
va multumesc

alena
13 Ani Acum

sunt proprietar pe un apartament si mi-am pierdut actul de proprietate.CE POT SA FAC VA ROG AJUTATUI-MA !!!
va multumesc

Pop Iosif
Pop Iosif
13 Ani Acum

Parinti mei au cumparat o bucata de teren pe care au construit o casa in anul 1960. Parinti au decedat si nu au avut titlu de proprietate si nici inscris in CF, contractul de vanzare cumparare a terenului a fost facut de mana care s-a pierdut.
As dori sa stiu cum am putea obtine titlu de proprietate noi mostenitorii?

mikaela
mikaela
12 Ani Acum

Buna ziua,

Am o mare nelamurire, vecinul meu persoana fizica, m-a chemat in judecata pentru granituire teren cu care ma invecinez. Problema insa este ca terenul vecinului nu este pe numele lui, ci pe numele unei firme. Este corect asa, se poate?

Va multumesc, Mikaela

alice elena
12 Ani Acum

unchiul meu a pierdut titlu de propietate dar are copii dupa el ce tebuie sa fac ca sa obtin un original el find foarte in varsta si ne deplasabil, titlul fiind pe numele sotiei decedate

alice elena
12 Ani Acum

este un titlu de proprietate in baza legii nr 18/1991 a fondului funciar

alice elena
12 Ani Acum

succesiunea este facuta

Mariana C
Mariana C
12 Ani Acum

Buna ziua,

as avea si eu o intrebare, bunica mea a decedat in 2000, titlul de proprietate, aspra casei (cu teren aferent) si un teren extravilan, a ramas la unchiul meu, care a decedat in august anul trecut, actul nu l-am putut gasi dupa decesul acestuia,drept pentru care, pentru a deschide succesiunea in justitie, intre mama mea si verii mei, ne trebuie un duplicat dupa actul de proprietate. De unde putem obtine acest duplicat si in baza caror acte?

Va multumesc.

alice elena
12 Ani Acum

va multumesc foarte mult

ANA MARIA
ANA MARIA
12 Ani Acum

Buna ziua. Am si eu o problema referitor la actele de proprietate ale unui imobil sutuat in Otopeni.Tatal meu a facut o casa pe numele meu, (si terenul pe care se afla casa este tot pe numele meu). Acum ca divorteaza de mama si si-a gasit o alta femeie, doreste sa-mi ia ori jumatate de casa ori sa i-o trec pe numele lui sa se insoare cu acea femeie si ea sa aiba o stabilitate. (ei ii este frica sa nu o dau eu afara din casa). Tatal meu mi-a luat actele de proprietate si m-a amenintat ca ma da in judecata pt ca eu nu aveam cum sa am bani pt acea casa. Ce ma sfatuiti sa fac? Pot sa ma duc sa iau un duplicat si sa le declar nule pe cele vechi? Poate sa ma dea in judecata pe acest motiv? Eu i-am propus sa vindem si sa-i iau un apartament pentru ca nu pot sa locuiesc acolo cu el si acea femeie, dar nu vrea (pt ca femeia vrea vila nu apartament). Va rog din suflet sa-mi dati un raspuns pt ca sincer nu as vrea sa-l acuz de furt de acte.(imi este de asemenea frica sa nu faca ceva cu ele,sa nu falsifice vreo semnatura ceva).
va multumesc anticipat.

ANA MARIA
ANA MARIA
12 Ani Acum

Va multumesc mult de tot. Chiar m-ati linistit. O seara placuta.

silvia=cristina
silvia=cristina
12 Ani Acum

Buna ziua! Bunicul meu a decedat si nu gasim titlul de proprietate in original, dar avem o copie (data de cei de la primarie). Cei de la primarie ne spun ca nu a fost eliberat, ca e le transcris..ne plimba de coolo colo… Ne-au sugerat sa il dam pierdut in monitorul oficial. Ne trebuie originalul pentru succesiune. Cum putem sa facem rost de el sau de un duplicat, in caul in care nimeni nu stie daca a fost sau nu vreodata eliberat?

silvia-cristina
silvia-cristina
12 Ani Acum

Va multumesc pentru raspuns!

multescuana
multescuana
12 Ani Acum

Buna ziua, daca actele de pe un teren care este in Australia au fost pierdute cum se procedeaza? terenul a fost al strabunicului meu iar atat el cat si bunicul meu sunt morti. actele au fost facute pe numele strabunicului.
va rog am nevoie sa stiu de unde pot incepe cu demersurile. va multumesc

multescuana
multescuana
12 Ani Acum

tin sa precizez ca actul nu cred ca a fost declarat pierdut!!

Beleuta
Beleuta
12 Ani Acum

Sunt din judetul Timis comuna Birda si am pierdut duplicatul de la Titlul de ptoprietate pe terenul arabil. Ce trebuie sa fac?

marinoiu vera
marinoiu vera
12 Ani Acum

Buna ziua!
As avea si eu o intrebare in legatura cu schimbarea actului de poroprietate, va explic situatia:
mama mea a decedat in urma cu 3 ani si eu sunt plecata in strainatate, din diverse motive nu am putut sa rezolv actele casei si pamantului, mentionez ca sunt singura mostenitoare.Problema este urmatoarea: eu am lasat sa locuiasca in casa o fata descapacitata mintal, as vrea sa stiu daca ea poate sa schimbe actele casei si sa le treaca pe numele ei, pt ca, din ziua in care mama mea a decedat, sa pierdut si actul de proprietate. Mentionez ca aceasta fata sa apucat sa faca constructii pe pamantul meu fara aprobarea mea….si as mai vrea sa stiu ce acte sunt necesare pentru a obtine un duplicat al titlului de porprietate si ce acte sunt necesare pentru a schimba totul pe numele meu?
Va multumesc anticipat!

anaste
anaste
12 Ani Acum

Apreciez ajutorul pe care-l oferiti oricarui solicitant intr-un mod concis si profesioniat si profit de bunavointa D.stra. pt. care va multumesc anticipat, ca sa ma sfatuiti, sa-mi recomandati un consultant – probabil avocat,notar – asa cum ati sugerat mai sus – pt ca – doresc sa obtin un duplicat dupa titlul de proprietate asupra unui teren extravilan – eliberat in alt judet (locuiesc in Bucuresti)- inteleg ca procedura e complicata si astfel as rezolva mai eficient si mai usor.

TIFU MIRELA
TIFU MIRELA
12 Ani Acum

BUNA ZIUA. Va rog sa ma ajutati… am un unchi nu mai are frati, i-a murit mama, actele sunt pe numele mamai sale… el mai avand rude, doreste sa-mi incredinteze mie imobilul…actele stau de multa vreme la un var al sau…cum ar trebui sa procedam? VA MULTUMESC !

TIFU MIRELA
TIFU MIRELA
12 Ani Acum

MA SCUZATI AM UITAT SA SPECIFIC CEVA… ACEL VAR ESTE DE REA CREDINTA NU ACCEPTA SUB NICI O FARMA SA-I INAPOIEZE ACTELE… VA MULTUMESC!

cristina
cristina
12 Ani Acum

Buna ziua. Bunicii mei au 3 case impreuna, una a dat-o spre mostenire fiicei lor, iar celelalte doua nu le’a dat nimanui. Dar este o mare problema. ei nu se inteleg, fiecare vrea sa faca de capul lui, imi este greu sai aduc pe amandoi in acelasi loc pentru a incheia un act de vanzare cumparare a casei… Bunicul meu este pe moarte si doreste sa imi lase mie una din case, cu acordul tatalui meu, dar bunica nu vrea asa ceva. Am impresia ca actul casei il ascunde bunica mea, la dat disparut, iar ea doreste sai lase casa unde locuiesc acum unui fiu de’al ei, nu tatalui meu, deoarece vrea sa ma dea afara. repet, bunicul meu este de acord sami lase casa si tatal meu lafel, fiind un posibil mostenitor (in acte sunt doar bunicii proprietari, nu a lasat niciun mostenitor). Cum fac sa imi lase casa bunicul, daca nu am actul casei si mai ales, fara voia bunicii? Si asta cat mai repede, deoarece daca moare bunicul, situatia e clara… Va multumesc, si astept raspunsul.

cristina
cristina
12 Ani Acum

Este vorba de casa construita de ei amandoi, titlu de proprietate deci, si constructie.

Liana
Liana
12 Ani Acum

Buna ziua.
Suntem mostenitori ai unor terenuri agricole intr-un sat din jud. Cluj.
Titlurile de proprietate / 2 / au fost gresite / numele mostenitorlor nu au fost scrise corect /.
Prin hotarare judecatoreasca definitiva „s-a constatat nulitatea absoluta partiala” a celor doua titluri , dispunandu-se eliberarea a noi titluri de proprietate”.
In vederea acestui demers, la Primaria comunei ni se cer si exemplarele originale ale celor doua titluri anulate, pe care le-am ratacit.
Ce se poate face ?

fany
fany
12 Ani Acum

Buna ziua ! Am si o intrebare: in anul 1991 prin legea 18 i sa dat lui tatal meu titlu de proprietate pe 1 ha agricol, in 2002 el a decedat, acum noi mostenitorii vrem sa facem succesiune la casa, gradina si inca 2 ha mostenire de la bunici din partea tatei. Specific ca noi nu am stiut de 1 ha mentinut mai sus am aflat acum de el, si tot odata ca este la primar in asociatie, noi nu avem originalul ni sa dat o copie de la primarie unde rezulta ca tata este propritar, cand am vb cu primarul despre el nea spus ca originalul este la el ca i la vandut tata cand traia dar totodata nu este legal vandut. am facut reclamatie la politie sa ni-l restituie primarul titlu in original, nu am primit nici un raspuns, cu toate ca au trecut cele 30 de zile si ca sa aflu azi ca primarul vrea sal radieze ca i sa dat printr-o eroare acel titlul, intrebarea mea este poate sa-l radieze chiar daca noi avem suntem mostenitori pe acel pamant? vreau sa specific ca avem si impozit de platit la el si noi nici nu am beneficiat cu cereale sau bani dupa urma lui. astept raspuns,va multumesc

358
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor