October 7, 2016     Florin Dumitrescu

Prozaic, atat cat sa te duca la un tratament cu Prozac

Distribuie acest articol

prozaicUneori lucrurile sunt mai simple decat credem. Teoriile complicate de mintea noastra paranoida si intretinute de manipulatorii stiuti si nestiuti din „new-media” devin inutile.

Aflandu-ma undeva prin padurile din Caras-Severin intr-o misiune de cercetare, si nu e vorba decat despre achizitia unor terenuri, am aflat ca spectaculosul rau Nera a ramas fara pastravi. De fapt a ramas aproape fara tot pestele rapitor. Si despre asta nu ati citit vreundeva, altundeva, asa ca bagati la cap.

Motivul? Nu e vorba despre Holzindustrie Schweighofer si nu e cazul sa cautati aplicatia aia pe mobil pentru a raporta furtul lemnului. Nu e vorba nici despre afacerile dubioase ale lui Sorin Frunzaverde si nu trebuie sa dati vina pe PSD.

Intr-una din comunele mai instarite ale zonei exista o fabrica de peleti, ca de’  mai exista industrie si pe acolo iar oamenii trebuie sa isi ia salariile de undeva. Aceasta companie privata, nu foarte mare, are un proprietar destoinic care a facut pe dracu-n-patru sa  faca treaba buna. Si are omul in gospodarie si scule moderne si face curatenie in jur si mai tot timpul il auzi cum zbiara la lucratori sa pastreze locul curat. Si are, culmea, si autorizatie de mediu pe bune si plateste si impozitele la stat.

Undeva, in gospodaria lui se afla un bazin decantor. Acolo isi spala diverse echipamente si locul e plin cu detergenti si uleiuri. Dar asta nu e o problema pentru ca o data pe luna incarca cisterna si transporta dejectiile tocmai la Timisoara la specialistii reciclatori, asa cum spune si in autorizatie.

Dar iata ca intr-o zi de joi, sau de marti ca nu prea conteaza, incarca omul cisterna cu dejectiile si trimite soferul la Timisoara la reciclat. Iar omul nostru, soferul zic ca de acum incolo doar de sofer vorbesc, deci soferul nostru se gandeste cu mintea lui creata de „bun roman” ca nu prea are rost sa mearga pana la Timisoara si sa consume amar de benzina cand ar putea sa faca si el un ban la drumul mare daca ar vinde o parte din carburant. Si omul nostru sofer opreste cisterna undeva pe un mal mai accesibil al raului Nera, nu’ma bine inainte de intrarea in defileu, si varsa cisterna cu totul, cu etil-mercaptani sau detergenti sau uleiuri gretoase sau ce o mai fi fost acolo. Si iata ca mai poate sa vanda ceva benzina la sosea nu’ma bine pentru o Saniuta sau ciorapi la copii, ca nu prea mai conteaza nici asta.

Ei, cine-i vinovatul in toata povestea asta? Hai ca nici unul dintre voi nu poate sa dea vina pe Parlament sau servicii, si nici macar rusii nu cred ca actioneaza asa. E doar Ion, sau Vasile, sau  Romica sau Istvan, ca e prea tarziu sa mai conteze.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor