20.06.2010     Florin Dumitrescu

Ce este dreptul de proprietate comuna pe cote parti si cum se realizeaza acesta?

Distribuie acest articol

Dreptul de proprietate comuna pe cote – parti se caracterizeaza prin aceea ca asupra unui bun sau a unei universalitati de bunuri au drept de proprietate doua sau mai multe persoane. Obiectul dreptului de proprietate comuna poate fi alcatuit atat din bunuri mobile cat si din bunuri imobile.

In cadrul acestei forme de proprietate, un bun sau o universalitate de bunuri apartine mai multor titulari fara ca bunul sa fie fractionat, individualizat. Dreptul de proprietate se fractioneaza in atatea parti, egale sau diferite cati proprietari sunt. Titularii dreptului de proprietate comuna cunosc doar intinderea dreptului asupra bunului comun, dar nu cunosc partea materiala din bun care le revine.

Proprietatea comuna obisnuita are o existenta limitata in timp, adica are caracter temporar, deoarece oricare dintre proprietari poate cere iesirea din coproprietate prin partaj. Dreptul de a cere iesirea din aceasta stare este imprescriptibil (nu inceteaza prin nefolosirea lui intr-un anumit termen).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor