18.10.2013     Florin Dumitrescu

Malthus si Rosia Montana

Distribuie acest articol

clip-image0022Ma voi margini prin aceasta postare sa copiez un mesaj de pe facebook, de pe contul meu de facebook. Imi voi permite sa adaug totodata si comentariile primite. Las liber la unlike-uri.

 

“Forta populatiei depaseste cu atat de mult capacitatea pamantului de a asigura resursele necesare subzistentei omului, incat moartea prematura, intr-un fel sau altul, trebuie sa se abata asupra speciei umane. Viciile omului sunt agentii activi si abili ai depopularii. Ele sunt precursorii marii armate a distrugerii si deseori duc ele insele treaba la bun sfarsit. Daca ele dau gres in acest razboi al exterminarii, vremea nesanatoasa, molimele, mizeria si epidemiile avanseaza in mars fortat si sterg de pe fata lumii mii si zeci de mii. Daca nici asa succesul nu este desavarsit, la panda sta foametea inevitabila, la scara uriasa, care, cu o singura lovitura devastatoare, pune semnul egal intre populatie si hrana disponibila.”

-Eseu  asupra principiului populatiei, Thomas Malthus, 1798-

Acesta e un mesaj pentru manifestantii impotriva exploatarii gazelor de sist si a Rosiei Montane. Acesta este un mesaj pentru guvernantii lumii si marile corporatii. In aceasi masura este valabil atat pentru unii cat si pentru altii. Unii au falsa senzatie ca inlocuind ziarele cu bloguri si automobilele cu biciclete din policarbonat transforma lumea,  si se opresc aici. Ceilalti au la fel de falsa senzatie ca prosperitatea materiala adusa de dezvoltarea economica este infinita si poate inlocui aerul, apa, fericirea.  

Comentariu 1:  de acord dar tara noastra poate supravietui foarte bine fara gaze de sist

Raspunsul meu:  Bineinteles, va supravietui ca si pana acum, folosind gaze naturale, petrol, carbune si construind baraje de acumulare si centrale nucleare. Ceea ce este cu totul altceva 🙂

Deci adaugati-ma prieten pe facebook.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor