Preturile caselor executate silit au scazut cu pana la 50%, in lipsa cumparatorilor. Bancile si executorii judecatoresti au adoptat o strategie de vanzari mai agresiva, din lipsa cumparatorilor si au redus drastic preturile fata de valoarea solicitata initial.
Directorul comercial al portalului executari.com, Elena Puica, spune ca proprietatile au fost scoase la vanzare in luna iulie. Initial, pretul a fost redus cu 25% iar apoi cu 50%.
Asa au ajus sa fie vandute garsoniere cu 3.400 de euro sau apartamente in centrul Capitalei la doar 20.000 de euro.
Acesta este un articol de pe antena3.ro.
Preturile caselor au scazut semnificativ si vor scadea in continuare din aceeasi lipsa a cumparatorilor. Datoriile care greveaza aceste imobile scoase la mezat vor creste si bancile se vor ingropa din ce in ce mai adanc in active si credite neperformante prin definitie. Deja foarte multe agentii bancare au fost inchise iar functionarii trimisi la plimbare. Noi agentii vor fi inchise iar activitatea bancilor, care de prea multa vreme se confunda cu cea a recuperatorilor si lichidatorilor se va restrange pana la strangulare, in timp ce imobilele tot nu se vor vinde. Apoi, cu ultimele resurse, bancile vor cere interventia statului. Lobby-ul bancar doreste subventii si facilitati fiscale pentru iesirea din criza. Cand, de fapt, asta nu este iesirea din criza, cel putin nu cea potrivita. Autoritatile corupte si incompetente ale acestei tari de la marginea Europei vor ceda acestui lobby si vor dirija putinii bani stransi din impozite si destinati pentru crestere economica spre banci. Astfel, nebunia va continua, pana la prabusirea completa intr-o criza sociala incarcata de revolta populatiei saracite si haos economic.
Scenariu apocaliptic? M-as bucura sa fie asa.
Cealalta optiune este aceea de a transfera efectele negative ale crizei spre banci, cele care sunt in foarte mare masura vinovate pentru aceasta criza si care au fost timp de decenii, beneficiarii cresterii economice false si nesanatoase dinainte. Spre exemplu, printr-o amnistie financiara partiala sau blocarea administrativa a cresterii arieratelor prin dobanzi nesanatoase si care impovareaza populatia. Totusi, credeti ca autoritatile vor adopta aceasta masura radicala? Sau este mai plauzibil primul scenariu...