17.05.2009     Florin Dumitrescu

Ce este contractul de arenda?

Distribuie acest articol

Art. 2 din Legea nr. 16/1994 mentioneaza ca arenda este contractul incheiat intre proprietar, uzufructar sau alt detinator legal de bunuri agricole, denumit arendator si arendas, cu privire la exploatarea bunurilor agricole, pe o durata determinata si la un pret stabilite intre parti.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
1 Comment
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
Mircea Popescu
15 Ani Acum

Un reportaj recent prezenta ciudata situatie dintr-un orãsel unguresc de granitã. Preþurile caselor din aceastã localitate au explodat peste noapte, din cauza valului de români aflati în cãutarea unei locuinte accesibile. Peste trei sute de familii au trecut frontiera, atrase de posibilitatea de a-si cumpãra o casã la jumãtate de pret fatã de România. Acum, adultii fac naveta zilnic spre locurile lor de muncã din Arad si alte localitãti românesti apropiate, în timp ce copiii merg la scolile înfiintate special pentru ei de statul maghiar. Acest caz extrem poate reprezenta apogeul unui „balon” imobiliar asemãnãtor celor din Statele Unite, Spania sau Marea Britanie. În jargonul economic, un astfel de „balon” este caracterizat de cresteri foarte rapide ale valorilor proprietãtilor imobiliare. Cînd se ajunge la cifre atît de mari încît puterea de cumpãrare a ofertantilor este depãsitã, curentul se inverseazã si preturile scad. Despre „baloane”, economistii spun cã nu pot fi identificate decît în retrospectivã, dupã ce au „explodat” deja si Banca Centralã a intervenit pentru a corecta piata. Totusi, o serie de previziuni pot fi fãcute de specialisti. Faptul cã, în Europa, crizele financiare actuale sînt, în mod cert, strîns legate de criza din America, iar aceasta din urmã a avut la bazã chiar prãbusirea sectorului imobiliar, si faptul cã nimeni nu se mai înghesuie sã cumpere locuinte în România de vreun an încoace ar trebui sã fie semne destul de îngrijorãtoare. Publicatiile economice, obisnuite cu titluri ce trîmbitau cresteri spectaculoase, schimbã registrul si prevestesc prãbusirea pietei de locuinte. Românul pare nedumerit. Dupã ani de evolutii ametitoare, preturile apartamentelor au scãzut simtitor în prima jumãtate a anului. Totusi, putini se mai gîndesc sã cumpere. Cifrele aratã cã, în primele sase luni ale anului 2008, valoarea totalã a tranzactiilor a fost cu 43% mai micã decît în aceeasi perioadã a anului trecut, iar în iulie s-a mai produs o premierã, si anume scãderea volumului de credite pentru locuinte.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor