10.12.2009     Florin Dumitrescu

Hotomanule, ai crescut mare

Distribuie acest articol

E agitatie mare. Cica s-au fraudat alegerile. Nu e problema mea. De fapt e chiar o problema foarte importanta pentru mine, dupa cum ar trebui sa fie pentru oricare dintre concetatenii mei care au fost procopsiti sa locuiasca pe acest taram minunat. Dar cu siguranta nu e problema acestui blog.

Se pare insa ca am fost patruns de microbul acestei analize. S-au fraudat sau nu alegerile din Romania anului 2009?

Eu cred ca da, cred ca ambele tabere ramase in turul doi au furat voturi de peste tot de unde au putut. Unii se pare ca au facut-o mult mai bine decat altii. Avem deja profesionisti si la astfel de fraude. Nu stiu de ce, dar nu sunt surprins.

Si doar pentru ca am fost prins de microb, am continuat analiza aruncand aceasta intrebare unui coleg, un notar cu care lucrez din cand in cand.

- Crezi ca au fost fraudate alegerile?
- Da si ce conteaza, aialalti nu au furat? Foarte bine ca i-a mers.

Deci asa imi raspunde un concetatean. Si inca unul cu studii superioare juridice si care, mai mult decat atat, este chemat in fiecare zi sa certifice legalitatea unor documente importante. Asta cu adevarat m-a surprins.

Nu vreau sa vorbesc despre fraudarea alegerilor. Vreau sa vorbesc despre mentalitatea noastra. Frauda face parte din mentalitatea noastra si cred ca face parte si din traditia noastra. Este natural pentru noi, romanii, sa fraudam alegerile prezidentiale, plata impozitelor, intandirea proprietatilor imobiliare. Ii intelegem pe cei care fac asta. Ne bucuram de succesele prietenilor carora le reuseste frauda si ii invidiem pe cei care fraudeaza mai mult decat noi. Ne alintam copii cu “hotomanule” si facem un titlu de glorie dintr-o teapa care ne permite sa traim bine in perioada urmatoare din viata noastra. Frauda ne este in sange. Ne vom pierde identitatea nationala fara ea.

In cautarile pe internet in limba romana cuvantul “frauda” apare in zilele astea de 716 000 de ori iar “fraudare” de 157 000 in timp ce similarul “fraud” din limba engleza apare de 1 960 000. Intr-o limba vorbita de 30 de ori mai multi pamanteni. Vreti alte argumente?

Nu stiu de ce, dar cred ca o sa mai am multe de scris despre fraude imobiliare in tara asta... Mi-a intrat in sange. Unii le fac, altii scriu despre ele. Va asigur ca nu contemplativ.

Recomand si articolul Future si Orange... sau Red

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
2 Comments
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
doina osman
doina osman
14 Ani Acum

Fie ca 2010, Noul An, sa ne aduca o Atitudine Noua!
"Frauda" este o forma a "Hotiei", cea din urma pare o pandemie a soietatii noastre.
Cum se trateaza ?
Sunt de acord cu tine si chiar ma bucur ca existi. Mai sunt si altii care gandesc la fel? Carora nu le place "Frauda"? dar sa nu le placa de-adevaratelea....
Eu ma am observat ca cei mai multi dintre noi sunt suparati ca "Frauda" se manifesta dar de fapt ei insusi participa intr-un fel sau altul la "Fraude" ... dar considera ca particparea "nevinovata" nu se pune ...
Oare ?

Ion
Ion
14 Ani Acum

Daca ne aflam in fata unei probleme mici mai mult ca sigur ca vom folosi o solutie mica .....dar daca ne aflam in fata unei probleme mari, probabil rezolvarea sta intr-o solutie mare .... Geniu va fi cel care o va gasi si o va aplica :).......

2
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor