15.02.2010     Florin Dumitrescu

Ce este un condominiu?

Distribuie acest articol

Prin „condominiu” se intelege o proprietate imobiliara cu regim mixt, constituita dintr-o parte de proprietate individuala, adica apartamente sau spatii cu alta destinatie decat cea de locuinta, si o parte de proprietate comuna indiviza, aceasta avand, conform legii, caracter perpetuu si fortat. Conform Legii Nr. 114 din 11 Octombrie 1996, („Legea locuintei”), care reglementeaza cadrul legal de realizare, exploatare si administrare a locuintelor, proprietatea imobiliara nu este un condominiu decat daca cota parte indiviza din proprietatea comuna revine proprietarilor apartamentelor si nu poate fi separata de aceasta.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
5 Comments
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
veronica
veronica
11 Ani Acum

daca, in mod real pe scara pe care locuiesc nu se regaseste ap. nr.8 dar in schimb el are cota parte de propietate pe acest spatiu, ce pot face va rog ajutati-ma

veronica
veronica
10 Ani Acum

acest ap nr8 nu exista, pe acest spatiu (fata)a-l imobilului sunt doar 6 ap, pe partea din spate a-l imobilului este ap 7 si 8 dar cu acces separat, mai poate fi acesta un condominiu? adica imobilul.

veronica
veronica
10 Ani Acum

Va multumesc pt raspunsul dumneavoastra si-mi cer scuze pt intarzierea comentariilor, dar cred ca s-au facut multe greseli la vanzarea acestui imobil, deoarece aceste spatii,comune-indivize, nu se regasesc nici in autorizatia de construire a acestui imobil nici faptic, deoarece, aceasta constructie casa cu ap, dispuse pe lungimea acesteia, au acces pe cate o scara fiecare ap., deci individual, iar celalalte doua ap.din spate la fel pe cate o scara, oare mai poate fi considerat un condominiu? si ce ar trebui sa facem pt. legalitatea acestora

5
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor