09.04.2015     Florin Dumitrescu

Cine beneficiaza de dreptul de preemptiune la tranzactionarea terenurilor agricole?

Distribuie acest articol

Conform dispozitiilor art. 4 din Legea 17/2014 privind unele masuri pentru tranzactionarea terenurilor agricole situate in extravilan instrainarea, prin vanzare, a terenurilor agricole situate in extravilan se face cu respectarea conditiilor de fond si de forma prevazute de Legea nr.287/2009 privind Codul Civil, republicata, cu modificarile ulterioare, si a dreptului de preemptiune al coproprietarilor, arendasilor, proprietarilor vecini, precum si al statului roman, prin Agentia Domeniilor Statului, in aceasta ordine, la pret si in conditii egale.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
4 Comments
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
Bogdan F.
Bogdan F.
9 Ani Acum

Buna seara. Doresc sa va solicit ajutorul cu privire la un titlu de proprietate ce apartine unor parcele agricole din jud. Neamt, loc. Moldoveni. Problema e ca cei de la primarie spun ca au pierdut titlul. Ce-i de facut in situatia asta? Pentru ca am nevoie sa dezbat o mostenire. Va rog ajutati-ma!!!

Oana Stancu
Oana Stancu
9 Ani Acum

Avem un titlul de proprietate – teren agricol – pe care sunt 2 mostenitori: varul meu (in viata) si tatal meu(decedat).

Dupa succesiunea facuta dupa tata, am ramas mostenitoare (pe partea de 1/2 a tatei), eu si sora mea(decedata de curand).

Varul 1/2 teren, tata (decedat) 1/2 teren.

Certificat de mostenitor (dupa succesiunea facuta) mentioneaza: eu 1/2 (din 1/2 teren tata) si sora mea 1/2 (din 1/2 teren tata).

Deci eu am 1/4 din terenul respectiv. La fel sora decedata.

Intrebarea este: varul meu (1/2) si eu (1/4) dorim sa vindem partile noastre. Partea sorei (de 1/4) ramanand mostenitorilor ei care nu pot vinde pana nu fac succesiunea.

Cumparatorul (care cumpara 3/4 in teren) doreste Actul de proprietate al terenului.Cum sa procedam? Mostenitorii sorei pot face succesiunea (doar) in baza unei copii legalizate dupa Actul de proprietate?

Va multumesc!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor