28.11.2013     Florin Dumitrescu

Banul, ochiul dracului…

Distribuie acest articol

Banul ochiul„Astazi totul intra sub legile competitiei si selectiei naturale, iar cei puternici ii exploateaza pe cei neputinciosi. O astfel de economie ucide”, a afirmat Papa Francisc.

Hmm, imi e teama ca e doar marketing.

Nu vreau sa fiu blasfemitor dar cred ca, pana la urma, asta nu este decat un nou episod din vesnica lupta pentru sufletul omului. De cand Renasterea si ceea ce s-a numit mai tarziu Iluminism a indepartat sufletul omului de Biserica, apropiindul de cele „lumesti” Biserica a tot pierdut teren. Reforma, protestantismul, descoperirile geografice si revolutia industriala sunt cateva din aceste batalii pierdute de biserica in fata banului si a noilor sai profeti, capitalistii.

Acum, ma rog din nou, Biserica are falsa senzatie ca este un moment bun sa mai castige teren. Si  din nou va constata ca se insala amarnic. Banul si profetii sai marsaluiesc mai repede decat niciodata. Legile competitiei si selectia naturala functioneaza mai bine ca oricand, spre distrugerea celorlalte specii si exploatarea celor slabi din propria specie. Sa ma bucur, sa ma intristez…

Despre evolutia in timp a lucrurilor puteti cita si Acele vremuri de demult

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor