February 21, 2010     Florin Dumitrescu

Ca doar sunt carcotas

Distribuie acest articol

Am gasit in Evenimentul Zilei un articol despre fraude imobiliare si m-am pus pe comentat… ca doar sunt carcotas.Deci..

Numarul tranzactiilor imobiliare ilegale a atins cote fara precedent, aducand, lunar, retelelor de escroci profituri de milioane de euro. (ca doar e criza nu! iar oamenii muncitori de pana acum se reprofileaza)

Tranzactiile imobiliare ilegale au atins cote fara precedent in intreaga tara. Prima in top este Capitala, unde retelele de infractori obtin, lunar, profituri de milioane de euro, fiind vizate cu precadere imobilele si terenurile din zonele rezidentiale. (prima in top e CCapitala, ceva nou aici… poate primim si niste statistici din care va rezulta procentul de 50% si mai bine fraude realizate in CCapitala!)

Potrivit unui bilant al politiei, numarul persoanelor care, in primele cinci luni ale acestui an, au fost lasate fara case sau terenuri de catre astfel de escroci l-a egalat pe cel al pagubitilor din tot anul trecut.(ca, in plus s-au reintors si infractorii plecati in vest, acu’ scoliti)

„Suntem convinsii ca, la finele lui 2008, am putea avea un numar dublu sau chiar triplu de dosare fata de anul trecut. Motivul: gruparile infractionale de acest gen se inmultesc pe zi ce trece, deoarece reusiesc «sa cumpere» din ce in ce mai usor serviciile unor functionari publici din cadrul primariilor sau al oficiilor de Cadastru de la care, in schimbul a maximum 10.000 de euro, primesc chiar actele de proprietate ale unor imobile, in original.(ce bine ca si salariile acestor functionari se reduc, ca poate le oferim si ceva motive in plus de colaborare cu infractorii) In plus, au aparut precum ciupercile dupa ploaie falsificatori profesionisiti de acte, majoritatea tineri, cu varste de pana la 19 ani“, au precizat judiciarisiti din cadrul Politiei Capitalei.(poate incepand de la 19 ani, domnilor judiciaristi… pana la aceasta varsta majoritatea fiind analfabeti)

Potrivit politisitilor, „reteta perfecta“ a unei fraude imobiliare profitabile este atragerea in cadrul unei astfel de grupari nu doar a unor functionari, ci si a unor reprezentanti ai agentiilor imobiliare si chiar a notarilor publici.(na, ca iar e ceva “nou” sub soare)

„In 40% dintre cazuri, dosarele au fost declinate Parchetului Curtii de Apel Bucuresti – singura care-i poate ancheta pe cei din urma – pentru ca exista informatii certe ca infractorii au avut complici notari, care, culmea, au birourile in centrul Capitalei“, a precizat unul dintre judiciaristii care a anihilat deja noua retele de escroci imobiliari. (culmea si surprinzator in acelasi timp, au birourile chiar in centrul CCapitalei)

Potrivit acestuia, infractorii au experimentat pana acum doua moduri de operare. Pe de-o parte, obtin de la functionari de la Cadastru actul de proprietate, in original, pe care cei din urma il inlocuiesc cu o copie. Pe baza acestuia, merg la un notar din provincie, unde se realizeaza o procura in baza caruia cel imputernicit poate vinde imobilul sau terenul. „In ultima vreme, escrocii folosesc pe post de imputerniciti persoane fara adapost, iar terenurile vizate sunt, in special, cele din sectorul 1, abandonate de proprietar“, a completat politistul.(asta da retea… parca am mai citit de ea acum vre-o 3 ani, e noua deci)

Pe de alta parte, in cazul in care nu sunt ajutati de functionari, liderii retelelor apeleaza la falsificatori de acte, care reproduc perfect o carte de identitate in schimbul a maximum 300 de euro. „Unul dintre falsificatorii la care merg toate clanurile interlope din Bucuresti este un tanar caruia i se spune «Bustei». Acesta poate realiza un act de proprietate care reda cu maxima fidelitate datele din cel original. La fel de celebru printre infractorii care se ocupa cu tranzactii imobiliare ilegale este si Aurel Pastrama, directorul unei agentii imobiliare din cartierul Colentina“, au adaugat anchetatorii.

Reprezentantii Uniunii Notarilor Publici din Romania (UNPR) sustin ca tranzactiile imobiliare ilegale au devenit un fenomen caruia cu greu i se poate pune capat. „Exista pe piata falsuri dupa acte de identitate sau de proprietate care sunt greu de depistat chiar si de politisti, de aceea cabinetele notariale au fost dotate cu aparate de depistare a acestor falsuri. (…) De multe ori, notarii au fost si ei victime ale unor astfel de infractori care le-au falsificat stampilele“, au precizat oficialii asociatiei profesionale. (notari victime, intalnesc si eu la tot pasul… saracii oamenii, fara studii juridice superioare si experienta in a citi un extras de carte funciara si nici gura usturoi, nimic)

Dar nu va luati dupa mine, totul e sub control.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor