29.09.2013     Florin Dumitrescu

Cand se produce exproprierea pentru utilitate publica?

Distribuie acest articol

Procedura de expropriere este reglementata de lege si prin aceasta imobilele aflate in proprietate privata sunt trecute fortat, prin hotarare judecatoreasca, in proprietatea publica a statului, pentru cauza de utilitate publica, cu plata unei drepte si prealabile despagubiri.

Procedura exproprierii este pusa in aplicare numai in cazul in care partile (persoanele ce urmeaza sa devina expropriator si respectiv expropriat) nu convin asupra altei modalitati de trecere a imobilului in proprietate publica. Partile au deplina libertate sa convina ca transferul imobilului expropriabil in proprietate publica sa se realizeze printr-un alt mod, precum: vanzare, donatie, schimb etc. intr-o atare ipoteza, valabilitatea transferului dreptului de proprietate este conditionata de indeplinirea cerintelor de validitate pentru actul juridic respectiv, precum si a conditiilor de publicitate prevazute de lege pentru drepturile reale imobiliare.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor