04.10.2008     Florin Dumitrescu

Care este rolul cartii funciare?

Distribuie acest articol

Cartea funciara a fost introdusa in prima jumatate a secolului al-XIX-lea in regiunile de dominatie austriaca, respectiv in Transilvania, Banat si Bucovina. Pana la aparitia legii 7/1996 cartea funciara era un titlu de proprietate cu forta probanta absoluta in aceasta parte a tarii. Dupa aparitia legii mentionate rolul cartii funciare a devenit in exclusivitate acela de publicitate imobiliara astfel incat inscrierea in cartea funciara a actului de proprietate are rol de opozabilitate fata de terti.

Cuprinsul cartii funciare se dovedeste cu extrasul de carte funciara care prezinta situatia cadastral – juridica in vigoare a imobilului.

2 1 vote
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor