March 8, 2009     Florin Dumitrescu

Care este rolul proprietatii publice?

Distribuie acest articol

Proprietatea publică este constituită în principal pe calea naţionalizărilor şi a unor investiţii speciale si prezinta o importanta deosebita pentru societatea contemporana.

Cuprinde unele domenii devenite în mod tradiţional de utilitate publică, cum ar fi: transportul feroviar, telecomunicaţii, poşta, reţelele de apă, gaze, reţele electrice, exploatarea şi conservarea unor resurse ale solului şi subsolului etc. Se angajează în activităţi cu riscuri mari dar necesare societăţii, pentru care întreprinzătorii privaţi nu manifestă interes, cum ar fi: cercetarea ştiinţifică şi cercetarea spaţială; Asigură populaţiei un acces mai larg la unele nevoi sociale: asistenţă sanitară, învăţământ public, activităţi culturale;

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor