March 19, 2012     Florin Dumitrescu

Care sunt efectele rezolutiunii contractului de intretinere?

Distribuie acest articol

Daca instanta dispune rezolutiunea contractului de intretinere din vina debitorului obligatiei, se restabileste situatia anterioara a partilor iar contravaloarea prestatiilor executate respectiv obligatia de intretinere, nu se restituie.

Daca debitorul a efectuat imbunatatiri in imobil, ele vor fi considerate de stricta necesitate, in scopul mentinerii confortului, sumele cheltuite nu se restituie.

Daca imbunatatirile depasesc stricta necesitate, ele pot fi considerate cheltuieli  voluptorii, in scop de lux.

In ambele situatii sumele cheltuite nu se vor restitui debitorului, neputandu-se vorbi despre imbogatirea fara justa cauza a creditorului obligatiei de intretinere, deoarece scopul incheierii acestui contract aleatoriu, era intretinerea sa si nu imbunatatirea confortului sau sporirea valorii imobilului prin efectuarea unor lucrari de modernizare.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor