29.12.2009     Florin Dumitrescu

Care sunt obligatiile locatorului in contractul de inchiriere?

Distribuie acest articol

Potrivit dispozitiilor art. 1420 Cod civil, locatorul este obligat: sa predea locatarului lucrul inchiriat sau arendat, sa mentina lucrul in stare de a se putea servi la utilizarea pentru care a fost inchiriat sau arendat, sa asigure folosinta neimpiedicata a bunului pe toata durata locatiunii.

Din obligatia de mentinere a bunului in stare de folosinta deriva si obligatia de garantare a locatarului pentru toate stricaciunile sau viciile bunului inchiriat sau arendat si de a-l despagubi pe acesta pentru orice dauna suferita datorita defectelor sau viciilor (art. 1422 cod civil).

In cazul in care in timpul locatiunii, bunul inchiriat se strica in totalitate sau devine neintrebuintabil de catre locatar, contractul de inchiriere se considera de drept reziliat, insa pentru aceasta trebuie sa se constate imposibilitatea intrebuintarii bunului fie de catre parti, de comun acord, fie prin intermediul instantei de judecata.

Daca deteriorarea bunului este partiala, locatarul are posibilitatea de a solicita reducerea chiriei sau rezilierea contractului.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor