October 4, 2008     Florin Dumitrescu

Care sunt sarcinile care se noteaza in cartea funciara?

Distribuie acest articol

In partea a-III-a a cartii funciare se inregistreaza sarcinile ce poarta asupra imobilului. Se poate inscrie ipoteca constituita urmare a unui credit garantat cu respectivul imobil, obligatiile de intretinere sau dreptul de uzufruct nascut in legatura cu respectivul imobil. Un contract de inchiriere sau de comodat care se intinde pe o perioada mai lunga de 3 ani se noteaza de asemenea in cartea funciara. In general sarcinile care greveaza imobilul sunt insotite de interdictia de grevare, inchiriere sau instrainare a imobilului.

3.5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
1 Comment
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
kiss alexandru
kiss alexandru
10 Ani Acum

Intrebare ?
Datoriile fata de prestatorii de servicii (apa-canal, transport gunoi, curent, gaz etc. ) intra in categoria de sarcini asupra imobilului care trebuiesc dovedite la vanzare ? Adica notarul public are obligatia de a solicita dovezi in acest sens la vanzare casa particulara ?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor