09.06.2013     Florin Dumitrescu

Cautam simboluri

Distribuie acest articol

Citesc pe Adevarul Imobiliar despre un proiect al celor de la Wall-Street.ro privind cladirile emblema ale Bucurestiului.  Mi se pare un proiect inteligent, trecand de latura promotionala a afacerii  cred ca este nevoie ca, macar din cand in cand sa ne cautam simbolurile. Statele Unite , o natiune artificiala si superficiala fata de a noastra isi creaza in permanenta noi simboluri, noi ni le-am uitat.

“In Bucuresti, pe strada Plantelor, in zona protejata din centrul orasului, Sf. Stefan, se afla o cladire impresionant ornamentata, construita inainte de anul 1876. In ultimul secol si jumatate, a fost fie locuinta proprietarilor, fie casa mai multor familii dupa nationalizarea comunista, iar acum este biroul in care lucreaza angajatii casei de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu. Imobilul din str. Plantelor este amplasat intr-o zona protejata din centrul orasului caracterizata printr-un tesut traditional constituit aproximativ in anii 1870 in care cladirile erau locuinte burgheze tip vila. Imobilul se compune dintr-un teren in suprafata de 1063 de metri, si un ansamblu de cladiri: corp C1 – corpul principal consolidat si restaurat si o extindere moderna a acestuia, corpul C2, aflat pe limita posterioara de proprietate.”

Si daca tot vorbim de cladiri reprezentative care sunt sedii de avocati, am putea sa ne laudam si cu cea in care se afla sediul Dumitrescu & Asociatii, de pe Vasile Alecsandri nr.9. Imobilul in ciuda renovarilor pe care le asteapta de o buna bucata de vreme, are o curte spectaculoasa fiind construit in doua etape, parterul in primii ani ai ocupatiei austriece in Banat iar etajul, un secol mai tarziu.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor