May 12, 2013     Florin Dumitrescu

Ce este actiunea in revendicare?

Distribuie acest articol

Actiunea in revendicare este acea actiune reala prin care proprietarul care a pierdut posesia unui bun solicita restituirea acestuia de la posesorul neproprietar sau, cum s-a exprimat instanta suprema, actiunea in revendicare este actiunea proprietarului neposesor impotriva posesorului neproprietar de la care pretinde restituirea bunului.

Actiunea in revendicare este o actiune reala, petitorie si, in principiu, imprescriptibila extinctiv.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
1 Comment
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
Balea Daniel
Balea Daniel
8 Ani Acum

Buna ziua.
Poate sta o actiune in revendicare in fata unui contract de vanzare cumparare , contestat de ce-l care cere revendicarea daca contractul a fost atacat in instanta cerand anularea lui si CVC a ramas valabil dupa contestare cu hot . jud. definitiva prin care sa stabilit ca sunt cumparator de buna credinta cu titlu oneros? Mentionez ca dreptul meu l-am intabulat la cumparare si ce-l care revendica a reusit sa faca si el intabularea pe o alta CF(la aceeiasi adresa) si sa suprapuna un teren peste o parte din terenul meu.
Multumesc.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor