July 22, 2012     Florin Dumitrescu

Ce este antichreza?

Distribuie acest articol

Noul Cod civil, cuprindea un text botezat „nulitatea antichrezei“. Legea nr. 71/2011 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil recontureaza art. 2385: acesta este intitulat „antihreza“.

Intemeindu-se pe art. 1697 Vechiul C. civ., unii autori au oferit garantiei despre care vorbim urmatoarea definitie: contract prin care creditorul dobandeste dreptul de a-si insusi fructele naturale sau civile ale unui imobil ce i-a fost remis de catre debitor, cu indatorirea de a le imputa intai asupra dobanzilor si abia apoi asupra capitalului.

De origine greaca, antichreza  s-a aclimatizat si in dreptul roman. Ea consta intr-un soi de schimb de folosinta sau o contra (anti) folosinta.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor