23.11.2012     Florin Dumitrescu

Ce este clauza de arvuna?

Distribuie acest articol

Conventie accesorie contractului de vanzare-cumparare in virtutea careia cumparatorul avanseaza o suma de bani ce, de regula, reprezinta o parte din pret, pe care o pierde daca vanzarea nu se executa din culpa sa, sau pe care, vanzatorul, avand-o primita, este obligat sa o restituie indoit daca neexecutarea vanzarii se datoreaza culpei sale.

Prinarvuna indeplineste doua functii : 1) de confirmare a incheierii contractului si 2) ca mijloc de garantare a executarii contractului. Cea de a doua functie a arvunei mentine si sporeste interesul partilor contractante de a face tot posibilul ca contractul garantat cu arvuna sa se execute, caci in caz de neexecutare a contractului, partea vinovata va suporta consecintele negative, manifestate fie prin pierderea arvunei de catre partea care a dat-o, fie prin plata dublului arvunei de catre partea care a primit-o.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor