October 10, 2012     Florin Dumitrescu

Ce este dreptul de proprietate in devalmasie?

Distribuie acest articol

Dreptul de proprietate in devalmasie este o forma a proprietatii comune in conformitate cu care bunurile care fac obiectul acesteia apartin nedivizat, nefractionat tuturor titularilor care pur si simplu il stapanesc impreuna. Devalmasia poate rezulta din lege sau din conventia partilor.

Caracteristica principala a dreptului de proprietate comuna in devalmasie rezida in faptul ca titularii acestui drept nu cunosc nici intinderea dreptului lor de proprietate, nici cota parte ce le revine si nici bunurile ce apartin fiecaruia in parte, in materialitatea lor.

Daca in trecut aceasta forma de coproprietate avea o mai larga aplicabilitate practica, in prezent legislatia noastra civila nu cuprinde o reglementare generala a dreptului de proprietate comuna in devalmasie.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor