December 13, 2008     Florin Dumitrescu

Ce este exproprierea si cum se realizeaza ea?

Distribuie acest articol

Exproprierea este reglementata in legislatia nationala de legea 198/2004 modificata si reprezinta de fapt transferul fortat de proprietate in favoarea statului prin diviziunile sale administrative, in vederea realizarii unor lucrari sau alte elemente de infrastructura si cu o justa si prealabila despagubire acordata proprietarului.

Calitatea de expropriator o poate avea statul prin Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale pentru lucrarile de infrastructura nationala respectiv municipiile, orasele si comunele pentru drumurile de interes judetean respectiv local. Operatiunea se realizeaza in urma avizarii documentatiei specifice de catre Agenţia Naţională de Cadastru si Publicitate Imobiliară si prin plata despagubirilor catre proprietar in termen de 30 de zile.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor