15.08.2009     Florin Dumitrescu

Ce este garantia pentru evictiune?

Distribuie acest articol

Garantia pentru evictiune reprezinta una dintre cele mai importante obligatii ale vanzatorului in contractul de vanzare-cumparare si este reglementata in Codul civil, in art. 1337-1352.

Juridic, termenul de evictiune desemneaza pierderea unui drept in urma unui proces, ceea ce practic, in contractul de vanzare-cumparare, reprezinta pierderea bunului de catre cumparator.Raspunderea pentru evictiune este in fapt o obligatie a carei incalcare se sanctioneaza independent de vina (culpa) debitorului contractual, si chiar daca vanzatorul a fost de buna-credinta. Obligatia subzista si fata de dobanditorii succesivi ai bunului, deci se poate invoca atat impotriva vanzatorului cat si impotriva oricarui autor anterior. Garantia pentru evictiune poate avea doua forme: garantia pentru faptele personale ale vanzatorului si garantia pentru tulburarile care provin de la terti.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor