Atunci cand partile convin ca una dintre ele sa ramana legata de propria declaratie de vointa, iar cealalta sa o poata accepta sau refuza, acea declaratie se considera o oferta irevocabila si produce efectele prevazute la Art. 1191.
Daca partile nu au convenit un termen pentru acceptare, acesta poate fi stabilit de instanta prin ordonanta presedintiala, cu citarea partilor.
Pactul de optiune trebuie sa contina toate elementele contractului pe care partile urmaresc sa il incheie, astfel incat acesta sa se poata incheia prin simpla acceptare a beneficiarului optiunii.
Contractul se incheie prin exercitarea optiunii in sensul acceptarii de catre beneficiar a declaratiei de vointa a celeilalte parti, in conditiile convenite prin pact.
Atat pactul de optiune, cat si declaratia de acceptare trebuie incheiate in forma prevazuta de lege pentru contractul pe care partile urmaresc sa il incheie.
Acest pactul de optiune este faimosul Lease with option? Adica un investitor este de acord sa preieie datoria si sa o achite el in schimbul unei optiuni de cumparare la un pret mai mic fara ca investitorul sa intre propriu-zis in acte proprietarul
@Bogdan Nu inteleg 🙂 Ceea ce descrieti dumneavoastra pare un contract comercial de tip „future”. Totusi nu inteleg operatiunea descrisa.
Pactul de optiune se poate incheia si pentru un imobil care nu este intabulat ?
@Gabriela Da, pactul de optiune se poate incheia si pentru un imobil care nu este intabulat!