July 13, 2013     Florin Dumitrescu

Ce este privilegiul?

Distribuie acest articol

Privilegiul a fost definit ca fiind dreptul unui creditor de a fi platit cu prioritate fata de alti creditori in virtutea calitatii creantei sale.Prin calitatea creantei sale se intelege faptul juridic din care sa nascut, neavand importanta persoana creditorului sau obiectul creantei.

Privilegiile, in afara de privilegiul creditorului gajist, sunt nascute intotdeauna din lege, prin urmare sunt de stricta interpretare, fiind exceptii de la regula conform careia patrimoniul debitorului formeaza gajul general al creditorilor. De asemenea, ele confera creditorului, un drept de preferinta fata de alti creditori chirografari sau chiar ipotecari.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor