30.04.2013     Florin Dumitrescu

Ce este proprietatea rezolubila sau revocabila?

Distribuie acest articol

Vorbim despre proprietate rezolubila atunci cand obligatia vanzatorului de a transfera dreptul de proprietate al lucrului vandut catre cumparator este afectata de o conditie rezolutorie, astfel incat existenta dreptului de proprietate in patrimoniul dobanditorului este nesigura, incerta, consolidarea lui depinzand de un eveniment viitor  si nesigur la a carui implinire dreptul dobanditorului se desfiinteaza cu efect retroactiv reintorcandu-se in patrimoniul celui care l-a instrainat.

Consolidarea dreptului de proprietate sub conditie rezolutorie, depinde asadar de implinirea sau nu a conditiei rezolutorii. Dreptul de proprietate afectat de o conditie rezolutorie se converteste intr-un drept pur si simplu la momentul la care conditia este sigur ca nu se mai realizeaza. Aceasta convertire are un efect retroactiv (ex tunc) adica de la nasterea raportului juridic.    

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor