20.06.2010     Florin Dumitrescu

Ce este retractul litigios?

Distribuie acest articol

Manifestarea unilaterala de vointa prin care debitorul unui drept litigios – transmis de catre (titular sau) creditor unei alte persoane, printr-un contract de vanzare-cumparare sau printr-o cesiune de creanta cu titlu oneros – poate sa stinga litigiul si totodata obligatia sa, oferind cesionarului (cumparatorul dreptului) – adica noului sau creditor – suma (pretul) cu care aceasta a cumparat efectiv creanta (sau dreptul) de la cedent, impreuna cu toate cheltuielile cumpararii si cu dobanzile aferente de la data platii cesiunii.

Prin aceasta institutie se descurajeaza, pe de o parte, cumpararile speculative de drepturi litigioase. Pe de alta parte, debitorul retractant devenind astfel propriul sau creditor, intreaga creanta litigioasa se stinge prin confuziune. In sfarsit, stingandu-se dreptul litigios, se stinge si litigiul.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor