31.03.2014     Ezariu Nicoleta

Ce lege se aplica in cazul ipotecilor imobiliare?

Distribuie acest articol

Se aplica legea locului unde se afla bunul. Conditiile de validitate, publicitatea si efectele ipotecii imobiliare sunt supuse legii locului unde se  afla bunul la data incheierii contractului de ipoteca mobiliara.

Se aplica legea locului unde se afla debitorul in cazul:

-unui bun mobil corporal care,potrivit destinatiei sale,este utilizat in mai multe state,daca prin dispozitii speciale nu se prevede altfel

-unui bun mobil incorporabil

-unui titlu de valoare negociabil care nu este in posesia creditorului.

Cu toate acestea, in cazul actiunilor, partilor sociale si obligatiunilor se aplica legea statului organic al emitentului,cu exceptia cazului in care aceste titluri de valoare sunt tranzactionate pe o piata organizata,caz in care se aplica legea statului in care functioneaza piata respectiva.

Se considera ca debitorul se afla in statul in care acesta are resedinta obisnuita,dau dupa caz, sediul social la data incheierii contractului de ipoteca imobiliara.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor