August 15, 2015     Ezariu Nicoleta

Ce se intelege prin “Publicitatea ipotecii asupra conturilor”?

Distribuie acest articol

Publicitatea  ipotecii asupra conturilor deschise la o institutie de credit se realizeaza prin inscrierea ipotecii la arhiva sau poate fi satisfacuta prin controlul asupra contului. Un creditor ipotecar dobândeşte controlul asupra unui cont daca:

  1. a) creditorul ipotecar este chiar institutia de credit la care este deschis contul;
  2. b) constituitorul, institutia de credit şi creditorul ipotecar convin in scris ca institutia de credit, fara a solicita consimtamântul constituitorului ipotecii, va urma instructiunile prin care creditorul dispune de sumele aflate in cont; sau
  3. c) creditorul ipotecar devine titular al contului.

Creditorul ipotecar care indeplineşte conditiile prevazute la alin. (2) are controlul asupra contului chiar daca cel care a constituit ipoteca pastreaza dreptul de a dispune de sumele aflate in cont.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor