March 6, 2010     Florin Dumitrescu

Ce tipuri de credite imobiliare ofera bancile?

Distribuie acest articol

Avand in vedere modificarile legislative, intre un credit ipotecar si unul imobiliar nu mai exista aproape nici o diferenta.
Principala deosebire consta in modul de actualizare a dobanzilor. La creditele ipotecare, legislatia impunea ca bancile sa ajusteze dobanzile variabile numai in functie de un indice de referinta verificabil. Acum acest lucru este obligatoriu la orice tip de credit, inclusiv la cele imobiliare.

Creditul punte este un produs special in categoria creditelor pentru locuinte. Imprumutul este destinat persoanelor care detin o locuinta si vor sa o vanda pentru a cumpara alta. Spre deosebire de un imprumut normal care se ramburseaza in timp, in mai multe rate, creditele punte se ramburseaza, de regula, integral la scadenta. Imprumutul este restituit dupa vanzarea imobilului detinut initial in proprietate, iar pe perioada contractului, se plateste numai dobanda.

Pe langa destinatiile clasice, creditele imobiliare/ipotecare pot fi folosite si pentru refinantarea unui credit similar contractat in trecut.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor