January 1, 2011     Florin Dumitrescu

Cea mai frumoasa

Distribuie acest articol

الأكثر جمالا asa ii spuneau in arabii… iar les plus belles era pentru francezii in mijlocul carora George Sebastian a trait cea mai mare parte a vietii.

George Sebastian a fost un arhitect roman, nascut dintr-o casatorie morganatica intre un descendent al familiei domnitoare Ghika si o actrita de cabaret, cu o biografie enigmatica, o cariera nedefinita si o avere colosala. George Sebastian a trait in Franta pe care mai apoi a parasit-o poate incercand sa isi uite trecutul si a plecat pe malul indepartat al mediteranei tunisiene. Aici, in locul unui mic sat de pescari  numit Hammameth, porumbel in araba, a ridicat o somptuoasa vila, considerata si astazi de multi ca cea mai frumoasa din lume.

Milionarul roman despre care s-a spus ca ar fi fost homosexual, ca si-ar fi ucis sotia intr-un acces de nebunie sau ca ar fi fost un agent al spionajului francez, era frecventat de personalitati ca Churchill, Marlaux sau Andre Gide pe care ii gazduia in somptuoasa sa resedinta. La finalul razboiului mondial resedinta va fi rechizitionata devenind cartier general pentru diviziile lui Rommel iar dupa declararea independentei Tunisiei, tanarul stat mediteranean ii va achizitiona imobilul pe care il va transforma intr-un centru cultural international. Tunisienii ii sunt vesnici indatorati pentru ca a pus bazele turismului de lux si incantatoarei statiuni Hammameth.

In vara trecuta am avut privilegiul de a o vizita pe fuga. Inca ma gandesc la ea…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor