May 19, 2013     Florin Dumitrescu

Cine detine dreptul de proprietate publica?

Distribuie acest articol

Fundamentul dreptului de proprietate publica este art.136, al.2, teza a II-a din Constitutie care spune: “proprietatea publica este garantata si ocrotita prin lege si apartine statului sau unitatilor administrativ-teritoriale”.

Statul este titularul dreptului de proprietate publica asupra bunurilor ce alcatuiesc domeniul public de interes national, iar unitatile administrativ-teritoriale sunt titulare ale aceluiasi drept asupra bunurilor ce apartin domeniului public de interes local sau judetean.

Legea 213/1998 statueaza ca “dreptul de proprietate publica apartine statului sau unitatilor administrativ-teritoriale asupra bunurilor care, potrivit legii, sau prin natura lor sunt de uz sau de interes general ”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor