December 13, 2009     Florin Dumitrescu

Ciulini, Baragan, nostalgia comunismului

Distribuie acest articol

Slobozia in stanga. Ajung in Amara. Statiune… stiati? Toamna, galben, rosu, verde tarziu, incepe frigul.

Surprins. Totul curat, la locul lui. De 30 de ani la locul lui. Trei hoteluri ceausiste. Unul pustiu, al sindicatelor. Unul de negasit. Unul pare populat. Hotel Ialomita. De departe, renovat, aer conditionat, zugravit rosu, albastru, alb. De aproape… populat. Oameni in varsta. Probabil de 30 de ani pe aici.

In fata, parc galben, rosu, verde tarziu, statuie cu fata. In dreapta, parc, foisoare, locuri de joaca pentru copii, camping, alei, acces spre plaja. In spate, Splendid Beach, lacul Amara, nisip, umbrelute, hidrobiciclete, barci, pontoane, chioscuri, foisoare. Totul curat, la locul lui. De 30 de ani la locul lui.

Intru. Receptie, salon mare, salon mic. Mai incolo, restaurant, bar de zi, bar de noapte. Merg mai departe, minimarket, tot ce vrei. Apoi surprins cu sah, rummy, table, domino, puzle. De inchiriat cu 2 lei.

Centrul de tratament e la subsol. Piscina cu apa calda, piscina cu apa rece, namol sapropelic, Pell-Amar, masaj, hidromasaj, sauna, fizioterapie, ajunge.

Urc la etaj. Holuri renovate, lambriuri, huma, vopsea de ulei. Hotel ceausist. Camere aerisite, baile noi. Totul curat, la locul lui. De 30 de ani la locul lui.

Cobor. Mai incolo gradina cinema, 800 de locuri, ingrijit. Pe usa: “Atentie, intrarea persoanelor straine in incinta strict interzisa”, tabla rosie, ruginita. Totul curat, la locul lui. De 30 de ani la locul lui. Asa ca plec.

Si totusi se poate. Chiar si asa.

Acest articol despre Amara, Ialomita a fost postat si pe TravelPod.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor