March 29, 2013     Florin Dumitrescu

Cum se diferentiaza actele juridice in functie de numarul partilor participante?

Distribuie acest articol

Dupa numarul partilor participante avem acte juridice civile unilaterale, bilaterale si multilaterale.

Actul juridic unilateral este acela care consta in manifestarea de vointa a unei singure persoane, ex: oferta unilaterala, acceptarea unei succesiuni, renuntarea la un drept, testamentul, denuntarea unui contract, etc. Ele genereaza efecte in sarcina unei singure persoane.

Actul juridic bilateral consta in manifestarea de vointa a doua persoane care genereaza efecte reciproce si interdependente, ex: vanzarea-cumpararea, donatia, mandatul , imprumutul, depozitul, etc.  Ele mai poarta denumirea de conventii, in cadrul lor, locul principal ocupandu-l contractul.

Actul juridic multilateral consta in manifestarea de vointa concordanta a trei sau mai multor persoane care genereaza efecte reciproce si  interdependente, ex: contractul civil de societate.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor