04.10.2008     Florin Dumitrescu

Cum se dovedeste dreptul de proprietate?

Distribuie acest articol

Dreptul de proprietate se dovedeste cu actul de proprietate. Actul de proprietate poate fi contractul de vanzare-cumparare atunci cand ati dobandit proprietatea prin plata unei sume de bani sau contractul de donatie daca ati dobandit-o cu titlu gratuit.

In situatia in care imobilul a ajuns in proprietatea dumeavoastra urmare a unei mosteniri, titlul de proprietate este certificatul de mostenitor eliberat de notarul de la locul ultimului domiciliu al defunctului. Titluri de proprietate sunt si cele emise de comisiile de fond funciar pentru terenurile rurale, urmare a legilor succesive de improprietarire sau retrocedare.

Hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila poate fi de asemenea un titlul de proprietate.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor