Duplicatul dupa titlul de proprietate se obtine in baza unei cereri care se depun la primăria în raza căreia se află imobilul menţionat în titlu. Cererea va fi însoţită de următoarele acte: anunţul din Monitorul Oficial al României privind declararea pierderii titlului de proprietate, certificatul fiscal recent privind imobilul, copiile actelor de identitate ale titularilor, declaraţia notarială pe proprie răspundere a titularului menţionat în titlu de proprietate în care să se arate ca nu a înstrăinat sub nici o formă imobilul şi că nu au fost şi nu sunt litigii pe rolul instanţei de judecată care să aibă ca obiect imobilul menţionat în titlul de proprietate, precum şi orice alte acte pe care primăria le consideră necesare.
23.06.2013 Florin Dumitrescu
Buna ziua! Vreau sa deschid succesiune pe casa bunicilor mei, in prezent decedati si actul de proprietate este distrus, cum pot obtine un duplicat pt a putea deschide succesiunea. Ms.anticipat.
Nu pot obtine de la primarie un duplicat(copie) de pe un act de vanzare cumparare al unui teren intravilan ce a apartinut bunicului meu, teren pentru care s-a eliberat un titlu de proprietate, dar in titlul de proprietate este trecuta o suprafata de teren mult mai mica decat cea reala(diferenta este de 2000m/2). Am ancercat sa obtin prin intermediul instantei copie dupa acest document, dar sub diverse pretexte(trimite copii de pe alte documente, sau nu trimite deloc), au primit si amenda, dar degeaba, pana am renuntat eu sa mai astept, dupa 10 termene..
Am cerut la Arhivele Natonale insa si acolo am fost refuzata pe motiv ca nu cunosc anul emiterii actului, nu stiu cum sunt organizate arhivele nationale, la primarii aceste documente sunt tinute in dosare, pe proprietari, ar trebui ca si la arhive sa fie la fel, cum sa formulez cererea, sau unde sa ma adresez ca sa pot obtine acest document?
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat, sau unde sa ma adresez sa-l pot obtine
sau daca sunt persoane care ma pot ajuta in acest sens
@petra_dumitrescu De ce credeți că primăria, sau Arhivele Naționale nu vă eliberează acest document? Poate că nu îl au! Contractul de vânzare al unui teren intravilan se face la notar și ați putea solicita un duplicat de la notarul care l-a autentificat. Dacă vă aflați într-o zonă de carte funciară, ați putea încerca să identificați nr. de carte funciară al imobilului și să obțineți documentul de la Oficiul de cadastru. Dacă sunteți într-o zonă în care existau Registrele de inscripțiuni și transcripțiuni, ați putea încerca să obțineți de acolo un duplicat. (Registrele de inscripțiuni și transcripțiuni se țineau la Judecătoriile locale.)
@elly Depinde de zona geografico-istorica in care va aflati si de tipul titlului de proprietate. Daca este vorba despre un contract de vanzare-cumparare si locuiti in zona de Carte funciara, atunci veti putea obtine un duplicat de la serviciul de Cadastru si Publicitate imobiliara.
Buna ziua. Vin la dvs cu rugamintea de a ma ajuta cu un sfat si o informatie ce mi-ar fi de mare folos. Bunica mea si-a pierdut actul de proprietate al apartamentului in care locuieste si nu are nici intabulare facuta. Cui si unde trebuie sa se adreseze pentru a obtine un duplicat legalizat. Va multumim anticipat.
Io cred ca trebue sa vorbiti cu bunicu sa vedeti ce zice
@VERONICA Incercati sa va amintiti la care notar a fost incheiat acest contract si cand anume. Daca este vorba in schimb despre un contract incheiat cu Intreprinderea locativa de stat, solicitati o verificare in arhiva acesteia.
Buna ziua! As avea si eu o intrebare in legatura cu o mostenire lasata de unchiul sotului meu. In urma unui anunt facut de catre un functionar al primariei.e.t.c Am purtat o conversatie prin care mi s-a adus la cunostina faptul ca sotul meu este mostenitorul unui teren despre care mi s-a aratat o harta si mi s-a citit dintr-un registru se pare, ceea ce am mentionat mai sus. Am mers cu sotul meu in urma chemarii acestui functionar (inginer) al primariei, e.t.c. Care in cele din urma nu a recunoscut ca ar fi vorbit cu mine. Si nici nu a binevoit sa vorbeasca si sa imi arate cum ca acel teren este proprietatea altcuiva. Cum as putea si de unde as afla o informatie in legatura cu asta? Va multumesc!
@Maria Incercati sa obtineti aceasta informatie de la Serviciul local de Cadastru, solicitand studiu dupa Registrul Alfabetic de Carte Funciara cu proprietarii sau la Primarie dupa Registrul Agricol.
Situatie concreta: in Mai 1948 strabunicii au cumparat un teren pe care au ridicat o casa de paianta; actul care dovedeste achizitia este o chitanta de vanzare cumparare.
A murit strabunica si s-a facut succesiunea in urma decesului in 1984. Astfel o parte din teren a trecut pe numele bunicii (singurul copil al familier), iar cealalta parte a ramas a strabunicului.
Actul doveditor este un certificat de mostenitor obtinut la Notariatul de Stat (cum era la vremea respectiva).
Ulterior au murit: strabunicul si bunicii.
Mama, tot singurul copil al familiei, nu a dezbatut succesiunea la moartea parintilor ei.
Mentionez ca strabunici/bunici/parinti au locuit in casa respectiva, pe terenul respectiv, au achitat toate utilitatile si au platiti impozitul anual.
La momentul actual vor sa vanda, prin urmare trebuie ca mama sa isi faca succesiunea (am inteles ca se poate face repede si usor in baza celor doua documente mentionate anterior) plus cadastru si intabulare.
Acolo e problema: pentru cadastru si intabulare este nevoie de titlul de proprietate, ceea ce nu avem pentru ca la vremea cumpararii terenului nu se elibera/ nu exista/ nu era musai.
De asemenea, am citit ca este nevoie si de autorizatia de constructie, din nou problema, nu a existat autorizatie de constructie pentru ca in 1948 se putea foarte bine fara.
Deci ce e de facut in aceasta situatie?
De unde se obtine titlul de proprietate?
Exista posibilitatea de cadastrare + intabulare fara titlul de proprietate?
Cu ce sunt de vina ca la vremea respectiva nu se eliberau niste documente, iar acum se cer?
@cristian_iovin O da, grea problema! Cred ca ar trebui sa schimbati firma care trebuie sa faca cadastru, sunt convins ca exista solutii la problema dvs. intrucat situatia nu e unica ci apare la mii de imobile in tara asta. Adeverinta de constructie se poate inlocui cu o adeverinta de edificare eliberata de primaria locala, se pot face masuratori topografice, in extremis se pot face si actiuni de granituire la intelegere cu vecinii dvs. pt. lamurirea limitelor hotarelor.Consultati un notar si un topograf bun, vor gasi solutii!
buna seara. as dori sa stiu si eu cum pot reface actele de la un apartament din Prahova pe care l-au primit parintii mei de la snc ploiesti. mentionez ca nu mai au nici un act pe acel apartament si nu se gasesc nici in arhive. va multumesc.
@nastaelena Arhivele despre care vorbiti ar trebui sa se afle in custodia primariei Ploiesti. Daca nu exista acolo, va recomand sa le solicitati de la Judecatorie, Serviciul care gestioneaza Registrul de Inscriptiuni si Transcriptiuni. Va doresc succes!
Buna ziua!
referitor la obtinerea unui duplicat al unui titlu de proprietate as avea cateva intrebari:
tatal meu vitreg are un teren pe care nu are nici un fel de act.titlul de proprietate este pe numele tatalui sau dar este pierdut.intrebarea mea este:
cum poate scoate el,ca mostenitor,un duplicat al titlului? dar nefiind facuta dezbaterea de mostenire sau orice altceva.astea urmand sa se faca dupa ce obtinem acel duplicat.care este procedeul de obtinere si durata.cu aproximatie.Multumesc.
@Elena In primul rand tatal dvs. va trebui sa detina un certificat de mostenitor din care sa reiasa ca el este succesorul dupa tatal sau. Acest certificat se va elibera de notar fara ca in continutul sau sa fie precizate bunurile care formeaza masa succesora. Detinand aceste titlu de mostenitor, tatal dvs. va urma procedura descrisa de mine in postul de mai sus. Cred ca este potrivit sa adresati aceasta intrebare si la primaria de la locul unde este situat terenul, existand si specificitati locale. Durata de timp in care se poate obtine acest duplicat poate fi de 3-4 luni de la momentul demararii procedurii.
Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti daca se poate..in urma cu cateva luni am cumparat un apartament..numai ca tranzactia s-a facut dupa o copie a actului de proprietate..proprietarul mentionand ca originalul este degradat fiindca era din anul 1989..acum..eu am renovat apartamentul..intrebarea mea este..se poate sa fie o problema ca contractul de vanzare cumparare sa facut dupa o copie?
Bunicul meu a murit acum 30 ani, bunica mea acum 15. Nu s-a realizat taxa de succesiune dupa nici unul dintre ei, acestia avand 3 copii. Acum, unul dintre frati doreste sa deschida taxa de succesiune dupa ambii parinti, dar din pacate nu are toate titlurile de proprietate ale terenurilor detinute de acestia. De unde le poate obtine? Mentionez ca terenurile au fost dobandite inainte de 1989. Multumesc!
Va rog sa ma indrumati pe ce cale pot obtine contractul de vanzare-cumparare a apartamentului proprietate comuna a fostului sot si a mea, document pe care fostul sot l-a sustras din locuinta (laolata cu alte acte ale familiei si chiar personale) inca dinainte de introducerea actiunii de divort in instanta. Contractul a fost incheiat de noi cu S.C. HERASTRAU NORD S.A. la data de 10.03.1992.
Copia acestui contract este prezenta in dosarul de partaj. Originalul a fost prezentat de fostul sot la I.N.E.P. cu ocazia eliberarii, apoi a preschimbarii cartilor de identitate a celor doi copii ai nostri. In acelasi scop imi este necesar si mie contractul de vanzare-cumparare in original, pentru a face dovada adresei de domiciliu in vederea obtinerii cartii de identitate. Sunt deja la cea de-a treia carte de identitate provizorie. Este frustrant si mai mult decat atat, situatia aceasta imi provoaca neplaceri, este un impediment in actiuni in care actul de identitate provizoriu nu este suficient.
Am solicitat in urma cu trei ani S.C. HERASTRAU NORD S.A. eliberarea unui duplicat si suma ceruta a fost de 500 lei. Mi-am aratat surprinderea pentru o taxa atat de mare. Mi s-a raspuns moralizator si ironic prin zicala "Capul face, capul trage." M-am aparat explicand ca in cazul meu nu este vorba de neglijenta, de pierdere sau deteriorare. Este nedrept ca fiind victima unui abuz sa fiu pedepsita inca o data prin perceperea unei asemenea taxe care oricum este nejustificat de mare. Raspunsul care a urmat a fost ca HERASTRAU NORD este o societate privata, o S.A. si aceasta este taxa fixata de C.A.
M-am resemnat atunci, am zis ca voi avea rabdare pana la pronuntarea divortului si incheierea partajului. Hotararea de divort a ramas definitiva. In schimb, partajul care este suspendat deocamdata, va fi unul de durata si eu am nevoie de o carte de identitate, alta decat una provizorie.
Va rog sa ma sfatuiti ce pot face.
Va multumesc anticipat pentru un raspuns care poate fi o solutie la problema pe care am expus-o.
@cristian Daca contractul de vanzare-cumparare este autentic, adica a fost semnat in fata notarului nu vor exista probleme intrucat acesta este dator cu verificarea veridicitatii documentelor.
@semon Din pacate nu imi furnizati suficiente informatii pentru un raspuns complet. Daca terenurile sunt situate in zona de carte funciara (Transilvania, Banat) atunci vor trebui obtinute extrase de carte funciara de la Serviciul de Publicitate Imobiliara local iar daca terenurile sunt situate in Vechiul Regat (Oltenia, Moldova) atunci vor trebui identificate dupa Registrele de Inscriptiuni si Transcriptiuni ce se tin la Judecatorii.
@Anastasia_Bratu Am toata compasiunea pentru situatia in care va aflati! Din pacate, nu intrevad o varianta alternativa aceleia de a obtine acest duplicat de la societatea Herastrau Nord S.A. Exista eventual posibilitatea de a solicita fostului sot in instanta (prin actiunea de partaj sau distinct) acest document original.
Buna ziua, as avea nevoie de un sfat, bunicii au decedat acum 7 ani, singurul mostenitor este mama mea. Bunicii au avut ceva pamant si o casa in care nu locuieste nimeni acum. Intrebarea este cum as putea sa aflu cat pamant detineau si de unde sa incep cu intocmirea actelor, de unde obtin TP(nu stiu cate TP detineau), actele casei. Sunt specialisti care se ocupa de intocmirea acestor acte, sa scoata tot ce trebuie de la cadastru, primarii si restul? Mentionez ca bunicii au trait intr-un sat la 12 km de Buzau.
Multumesc.
Buna ziua!
Sunt si eu curioasa la ceva. Ieri am scris tot aici problema mea, dar vad ca nu este publicat, stau acum si ma gandesc daca mai are rost sa cer ajutorul cuiva, dar am sa incerc si a doua oara.
Sotul meu a pierdut contractul original de la apartament, si eu ar fi trebuit ieri sa reinnoiesc buletinul (carte de identitate), ceea ce nu s-a putut face dat prin faptul ca o copie dupa original nu este de ajuns, chiar daca a fost ceruta de la MIercurea Ciuc de unde aveam si originalul, acum pierdut din pacate. Acum stau si ma gandesc ce o sa se intample mai departe? Cum o sa mai fac carte de identitate? De draci am plans o gramada ieri, chiar nu inteleg ce mai trebuie sa facem. Si ca o ultima intrebare! Daca gaseste cineva contractual original, ne poate afecta vreun fel? V-as multumi mult daca ati raspunde la intrebarile mele. O zi buna!
@Florentina Informatii despre suprafata detinuta de bunicul dvs. puteti afla de la primaria din localitate, din evidentele Registrului Agricol, tot de acolo ar trebui sa aflati si numarul titlurilor detinute. Pentru pregatirea documentelor pt. succesine va recomand sa va consultati cu un notar local.
@Alina Contractul de vanzare-cumparare original nu poate sa foloseasca nimanui l-ar putea gasi. Privind celelalte intrebari, din pacate nu va putem ajuta. Va dorim multa bafta!
Daca am sentinta civila ce dispune partajarea averii succesorale, in original, mai este nevoie sa prezint ca acte ce atesta proprietatea si actele ce au stat la baza emiterii Sentintei civile (titlu de proprietate si alte sentinte civile)? Daca da, cat de mult in urma trebuie sa verific documentele?
@Ana Raspunsul la intrebarea dvs. depinde de continutul sentintei civile (cu cat acesta este mai limpede si cuprinzator, cu atat devine mai suficienta acea sentinta) cat si de situatia in care vi se cere dovada proprietatii (institutia respectiva poate solicita documente suplimentare). Pentru a va raspunde pertinent va trebui sa am mai multe informatii de la dvs.
Buna ziua. In situatia in care unul din cei trei prop (care are titlul original) ai unui teren nu vrea sa dea titlul de propr in original pentru a se face cartea funciara si actele necesare in vederea vanzarii unei parti de teren aferenta unuia dintre cei trei ce se poate face? Se poate obtine un duplicat LEGALIZAT al TP chiar daca acesta nu este pierdut?
Buna seara,
Ma confrunt si eu cu o situatie, in sensul ca doresc sa achizitionez un apartament si am solicitat agentului imobiliar extrasul Cf, iar la rubrica B2 din Cf apare si OJCVL TIM cel de la care s-a cumapart apartamentul de catre proprietarul care acum la randul lui doreste sa vanda imobilul.
Ce este de facut?
Multumesc anticipat!
@Ionut_Gheorghe In cazul dvs. eu cred ca solutia este o actiune in instanta impotriva detinatorului titului de proprietate si nu obtinerea unui duplicat "legalizat" al titlului.
@Romina Nu am primit de la dvs. suficiente informatii pentru a va raspunde la intrebare. Spre ex. daca OJCVL este proprietarul sau titularul unei sarcini, daca extrasul este actualizat sau este doar unul mai vechi, spre informarea dvs.
Buna ziua,
CF- ul este eliberat ieri adica 13.03.2014. La punctul C " Inscrieri privitoare la sarcini - NU SUNT" iar la punctul B "Inscrieri privitoare la proprietate " la punctul B1 este proprietarul actual impreuna cu sotia - bun comun cei cu care am luat eu legatura si cei care doresc sa vanda imobilul, iar la punctul B2 apare si OJCVL TIM (din cate am inteles cei de la care s-a cumparat imobilul in 1993).
Multumesc!
Buna ziua.
Am urmatoarea problema:
Bunica mea a primit un titlu de proprietate undeva in Ialomita in 1991 (dupa ce i-a murit sotul). Are patru copii, mama mea fiind unul dintre copii.
Bunica a vandut acum 17 ani, cu chitanta de mana, una dintre parcelele de pe titlu. Apoi a vandut acum 4 ani, tot cu chitanta de mana, o a doua parcela, dand si actul de proprietate "cumparatorului". Bunica a murit acum doi ani. Toti mostenitorii traiesc.
Eu as vrea acum sa recuperez acele parcele pentru mostenitori (cu titluri de proprietate pe numele fiecaruia, dupa un partaj la care s-au inteles deja).
In baza unei vechi copii legalizate dupa titlul de proprietate, am demarat procedurile pentru obtinerea certificatelor de mostenitor. Notarul mi-a spus ca pentru certificatele de mostenitor e suficienta aceasta copie legalizata, dar mai departe voi avea nevoie de un titlul original sau de un duplicat.
Intrebarea mea:
Ce ma sfatuiti sa fac pentru a obtine fie originalul, fie un duplicat? Cel care detine acum titlul de proprietate imi cere o suma de bani enorma pentru a-mi restitui originalul, cam de 10 ori suma pe care a platit-o bunicii mele.
Multumesc anticipat!
Buna seara. Cu respect va cer o lamurire.
Mama mea are 3 frati, deci in total sunt 4, dupa moartea bunicilor au impartit un teren in suprafata de 3000mp, dar mai aveau de primit prin reconstituire, de la CAP inca 6000mp. La data respectiva nu se solutionase inca dosarul pentru retrocedare, deci au impartit ce au avut pe acte in momentul acela. Dupa cativa ani a fost emis si titlul de proprietate, cu toata suprafata reala, dar… surpriza, era pe numele unui singur mostenitor (unul din frati) plus bunica care in fapt era decedata inca cu mult inainte de prima impartire.
Pai daca ambii bunici erau decedati inca din 1975 respectiv 1984 iar in 1991 s-a facut primul partaj… cum a mai aparut bunica pe titlul de proprietate emis in 1993 ? Deci pe titlu e trecut un singur frate din toti patru plus bunica.
In situatia aceasta pot ce-i trei frati sa ceara celui de pe titlu impartirea diferentei dobandite? Sau raman 6000mp la acel frate (pentru ca a fost mai ...istet) si la bunica, chiar daca ei nu-i mai trebuie... Mai mentionez ca acel frate a tinut ascuns faptul ca s-a emis acel titlu, iar mai recent deja a vandut o parte din terenul obtinut.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cu stima !
@Adi_G Cred ca nu exista decat varianta unei intelegeri amiabile sau actiunea in instanta. Va doresc succes!
@Dumitru_D Din pacate situatia este complexa si nu am toate informatiile pentru a va da un sfat. Cred totusi ca nu veti putea solutia diferendul decat in instanta.
buna, as vrea sa stiiu si eu unde pot gasi titlul de proprietate al tatalui meu avind
in vedere ca sunt decedati ambi parinti la primarie spun ca nu exista eu stiu sunt sigura ca exista, multumesc
@geta_tanasa Daca dumneavoastra sunteti convinsa ca acesta este la primarie, atunci nu ramane decat sa insistati pentru eliberarea lui.
Buna ziua
Doresc sa cumpar un teren de la o persoana fizica...dar respectivul ma anuntat ca si-a pierdut contractul vanzare-cumparare si ca il gaseste la notariat..duplicate..ma intereseaza daca in urma cumpararii acestui teren, la un notariat public..pot sa iau asa zisa TEAPA?
Va multumesc
@adrian Notarii nu sunt niste tepari, ci sunt (de principiu) profesionisti ai dreptului care au fost investiti de lege cu atributii de verificare a situatiei de fapt si de drept precum si a vointei reale a partilor ce contracteaza. In mod normal, notarul va trebui sa verifice legalitatea documentelor prezentate si sa actioneze in consecinta.
Buna ziua, in urma cu mai mult de 10 ani sotul meu a primit de la primarie un pamint agricol in baza unei legi care a fost data atunci, noi nu stim nici cat pamint este nici unde se afla exact, decat ca este in comuna Vedea -Arges, pt ca sora sotului meu lucreaza la primarie si ea a luat titlul de proprietate fara sa ne spuna nimic in atatia ani. Acum doreste ca sotul meu sa semneze niste acte ca ea sa poata sa-l dea in arenda. VA ROG,sa-mi spuneti cum putem sa intram in posesia actului pt ca ea nu vrea sa renunte la el. Multumesc anticipat.
@Alina_Buzas Cea mai rapida cale de a obtine titlul de proprietate este de la sora sotului. Aceasta poate fi notificata printr-un executor pentru a va pune la dispozitie titlul. Daca nu se conformeaza solicitarii aveti la indemana calea instantei de judecata.
Buna ziua,
As dori sa va cer un sfat daca este posibil. Fratele meu si cu mine mostenim un teren de la defunctul tatal nostru (mostenit la randul lui de la parintii lui - bunicii nostrii). Avem numarul titlului dar nu avem nici macar o fotocopie al acestuia si nici schita cu vecinii.
E posibil ca originalul sa fie in posesia unor rude cu care nu mentinem nici un fel de relatie.
Cum am putea obtine copii dupa titlu si schita ca sa putem demara un proces de separare si / sau vanzare? (exclus varianta cu apelatul la rudele noastre care intre noi fie vorba ne-au dat in judecata ca sa reclame terenuri de la noi in baza unei presupunse promisiuni ale tatalui nostru?)
Va multumesc si va doresc o zi buna
@iulia In postul de mai sus este explicat cum se poate obtine un duplicat dupa Titlul de proprietate pierdut. Va rog sa cititi cu atentie! Oricum, procedura incepe cu o vizita la Primaria care a emis titlul de la care puteti solicita date privind numarul, seria acestuia si data emiterii lui.
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Eu si cu un verisor suntem mostenitorii legali ale celor doua matusi fara copii, (80ani si 78ani). Ele sunt proprietare fiecare pe cate o casa pe aceeiasi strada. Una din ele a decedat in 2010. Acest verisor are avantajul ca locuieste in acelas oras cu ele. Prin diverse tertipuri, varul meu a facut tot ce a fost posibil ca eu sa nu mai pot avea acces la domiciliul matusilor, sau sa pot vorbi cu ele telefonic, “intorcandu-le” impotriva mea, lasand impresia ca el le intretine, (ele au pensie), pentru a putea intra doar el in posesia celor doua imobile. Intrebarea mea este: cum pot afla daca exista vre-un act de vanz-cump, sau donatie, pentru matusa decedata? si ce sanse as avea in cazul in care totusi matusa ar fi facut vre-un act de vanz-cumparare, dontie, etc., poate “viciat”, adica atacabil in instanta prin care sa dovedesc calitatea mea de rezervatar legal? Va multumesc anticipat!
@niki Urmare a decesului matusii dumneavoastra, in calitatea de mostenitor rezervatar puteti deschide succesiunea si aduce la masa succesorala toate bunurile mobile si imobile despre care aveti cunostinta ca ar fi apartinut decedatei. Inainte de momentul decesului nu aveti posibilitatea de a va opune la intocmirea vreunui act juridic de catre matusa dvs.Nu exista nici posibilitatea de a verifica daca matusa dvs. a incheiat un astfel de document.
Buna seara!
As dori un sfat.Mama mea a avut grija de bunicii mei locuind in aceeasi casa,dar ei au murit si nu a semnat actul de la casa.Dupa aceea a ars casa 1982.Mama cu o matusa nu le da voie sa intre la primarie in sat.Pe cand ceilalti 2 mosii au obtinut un act fals de la cadastru, precum el e propritarul casei si a pamantului.
As vrea sa stiu daca se poate duce la alta primarie sa poata avea originalul.Ei sunt in proces de cativa ani!
Va multumesc!
@Mona Nu inteleg exact care este problema dumneavoastra. Va rog reveniti cu detalii.
Buna ziua,
As dori un sfat. Sotul meu a mostenit 1ha de pamant de la mama. Mama este trecuta cu alti 3 frati pe un titlu de proprietate. Mama decedata, sotul a facut succesiunea dupa dansa. Ar vrea sa vanda acel hectar care i se cuvine din titlu. Arendasul care lucreaza pamantul este de-acord sa cumpere intregul titlu. Sotul afla ca unul din fratii mamei, (cei trecuti pe titlu) a vandut unei nepoate partea ce i se cuvenea, cu chitanta de mana. Primaria a acceptat acest act de mana, si i-a primit an de an impozitul pe teren. Dar titlul a ramas neschimbat, pe numele celor 4. Ce se poate face? Intre timp unchiul care a vandut prin anul 1991, a murit. Ce mai poate face fiica care-l mosteneste? La primarie apare alt proprietar desi titlul spune ca tatal ei este proprietar.
multumesc anticipat!
in completare: ce-ar putea face sotul meu? cum ar putea vinde partea care i se cuvine din titlu?
multumesc anticipat!
@Mihaela Sotul va trebui sa realizeze iesirea din indiviziune privind acel teren, impartind in fapt terenul cu ceilalti mostenitori. Apoi vanzarea-cumpararea fiecarei parcele se poate realiza fara nici un fel de impediment de catre proprietar, sotul dvs. in cazul de fata.Va recomand sa consultati un notar.
Buna ziua,
Imi puteti spune, va rog frumos, cui (unde) ma pot adresa pentru obtinerea unui duplicat al PV de predare-primire a locuintei eliberat de Primaria Sect. 5, SC. Cotroceni SA in anul 1993?
Va multumesc foarte mult.
Cu stima,
Mariana Buzatu
@Mariana_Buzatu Acel duplicat poate fi obtinut din arhiva societatii care detine originalul sau/si din arhiva primariei Sect 5.