December 21, 2012     Florin Dumitrescu

Este deductibila fiscal chetuiala cu amenajarea unui imobil?

Distribuie acest articol

Din punct de vedere al impozitului pe profit, cheltuiala aferenta amenajarilor efectuate asupra unui imobil luat in chirie sau comodat poate intra sub incidenta prevederilor art. 24 alin. 3 lit. a si alin. 11 lit. c din Codul fiscal din Codul fiscal, coroborate cu pct. 70^2 alin. 2 din Normele metodologice, potrivit carora sunt considerate mijloace fixe amortizabile investititiile efectuate la mijloacele fixe care fac obiectul unor contracte de inchiriere, concesiune, locatie de gestiune sau altele asemenea, neavand nicio relevanta faptul ca durata initiala a contractului de chirie sau comodat se prelungeste ulterior.

In aceasta situatie,  pentru cheltuielile cu investiţiile efectuate la mijloacele fixe concesionate sau  inchiriate,  amortizarea fiscală se calculează de cel care a efectuat investitia.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor