10.04.2016     Florin Dumitrescu

Exista posibilitatea limitarii prin acordul partilor a raspunderii vanzatorului pentru viciile ascunse purtand asupra imobilului?

Distribuie acest articol

In dispozitiile Noul Cod Civil, art 1708-art.1354, se mentin prevederile conform  carora partile pot dispune pe cale conventionala  restrangerea garantiei pentru vicii a vanzatorului, dar aceasta restrangere poate opera doar asupra viciilor ascunse pe care acesta le cunostea; De asemenea, aceasta raspundere poate fi  inlaturata complet numai in cazul in care cumparatorul cunostea existenta viciilor la data incheierii contractului.

In nicio situatie nu se poate limita sau elimina raspunderea vanzatorului pentru viciile ascunse pe care acesta nu le cunostea.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor