December 8, 2013     Florin Dumitrescu

Homo homini lupus est

Distribuie acest articol

HomoHominiLupus-LowOmul este lup fata de semenii sai. Asa suna un vechi dicton latin consacrat in preambulul lucrarii De Cive a lui Thomas Hobbes.

Si apropos, stiti cum actioneaza lupii sau alte animale de prada? Se organizeaza in grupuri ierarhic organizate care ataca animalele slabe sau bolnave, tintele usoare desigur. Acest tip de comportament des intalnit in regnul animal este pe deplin justificat in perpetuarea ecosistemului si contribuie la sanatatea genetica a speciilor.

Se pare insa ca Omul ca specie sociala, ce traieste si se dezvolta din interactiunea armonioasa si atent reglementata cu semenii sai nu este in stare sa isi depaseasca conditia genetica de animal. Desi nu imi faceam mari sperante, e totusi trist pentru mine.

Marti dimineata, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati si procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galati au efectuat zece perchezitii la locuintele unor persoane suspectate ca au constituit un grup infractional specializat in savarsirea de fraude imobiliare.

In urma cercetarilor efectuate, a reiesit faptul ca, incepand cu anul 2007, zece membri ai unei grupari infractionale organizate au savarsit mai multe infractiuni de inselaciune in dauna unor persoane nevoiase. Persoanele pacalite erau cu un grad redus de educatie si lipsite de aparare, pe fondul varstei inaintate, bolilor sau dependentei de alcool.   

Va recomand sa cititi si Born to steal.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor