August 10, 2012     Florin Dumitrescu

In ce conditii se poate cesiona un contract?

Distribuie acest articol

Art.1315 NCC permite cesiunea drepturilor si obligatiilor detinute de una dintre parti (cedent) catre un tert fata de momentul formarii contractului (cesionar), tertul devenind astfel parte in contract si urmand a avea o relatie contractuala cu co-contractantul initial (contractantul cedat).

Conditiile de baza ale cesiunii contractului sunt ca (1) prestatiile sa nu fi fost inca integral executate si (2) contractantul cedat sa consimta la cesiunea contractului.

Asadar, cesiunea contractului poate interveni numai in cazul unui contract cu executare succesiva aflat in derulare sau in cazul unui contract cu executare uno ictu care nu a fost integral executat (de pilda, in cazul unui contract de vanzare-cumparare cu plata pretului in rate).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor