September 9, 2008     Florin Dumitrescu

Legea tacerii, la gunoi

Distribuie acest articol

M-am hotarat, In sfarsit m-am hotarat sa concentrez tot ce am auzit si m-am facut ca nu aud, tot ce am vazut si m-am facut ca nu vad. Si in sfarsit m-am hotarat sa scriu toate astea sperand ca unele dintre ele sa nu se mai intample vreodata.

Am decis sa scriu o poveste a fraudei imobiliare asa cum o vede un profesionist (sper eu) care se lupta din rasputeri sa mai indrepte lucrurile cat poate, pe ici, pe colo. Povestea mea se vrea un blog tematic despre aspectele juridice si tehnice ale tranzactiilor imobiliare cu scopul declarat de a folosi experienta autorului si a prietenilor sai din cyberspace pentru a asigura libertatea circuitului economic si social pe care il reprezinta tranzactiile imobiliare.

De ce imobiliare? Pentru ca bunurile imobiliare reprezinta, conform unor statistici pe care le-am citit recent, doua treimi din averea oricarei natiuni europene. Pentru ca in jurul bunurilor imobile: terenuri, constructii, infrastructura si drepturi conexe se creaza, pana la urma, bunastarea oricarei comunitati.

De ce fraude? Pentru ca ele se intampla zilnic printre noi. Pentru ca m-am saturat sa vad oameni aruncati in strada din propriile lor case sau companii oneste aduse in pragul falimentului de catre indivizi care arunca pe masa cazinourilor mii de euro pe noapte sub ochii orbi ai autoritatilor acestei tari europene.

Vom incerca sa indreptam lucrurile cat vom putea, pe ici, pe colo. Vom avea nevoie de curaj si competenta pentru asta, dar cred ca vom reusi.

Impreuna.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
2 Comments
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
Mr WordPress
15 Ani Acum

Hi, this is a comment.
To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

juristu' ilegalistu'
juristu' ilegalistu'
15 Ani Acum

Inceputul e cam sinistru, suna a mafie. Textul e bun. Sa vad de ce esti in stare mai incolo.Vezi ca te urmaresc.

juristu’ilegalistu’

2
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor