October 29, 2013     Florin Dumitrescu

Nimic nou sub soare (frumoasa tara, pacat ca e populata)

Distribuie acest articol

 (Si ma refer exclusiv la Tara Almajului acum, si doar la ea… ca in restul tarii e bine.)

Politistii au descins la sediul Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic si Vanatoare Resita (cred ca au un sediu tare, doar paduri erau multe prin acest judet, macar sediu ca lumea sa-si fi tras) dar si la cel al Parcului National Semenic Cheile Carasului (ce sa caute politistii in ariile protejate, acolo sunt interzise activitatile economice, sigur au gresit adresa). Prejudiciul depaseste 200.000 de lei (vreo 20 de miliarde lei vechi, nici nu e asa de mare pana la urma).

Lupul paznic la oi. Povestea (asta e o poveste romaneasca foarte veche, cred ca dinainte de fanarioti) revine in ariile protejate din Caras-Severin. Dupa ce saptamana trecuta chiar seful vanatorilor a fost prins la braconat (poate ca nu stia cu exactitate cand incepe sezonul, la asta nu v-ati gandit?), astazi politistii au perchezitionat sediul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic din Resita si al Parcului National Semenic-Cheile Carasului pentru a destructura o retea de evazionisti, care defrisau pana si ariile protejate din Parcurile Nationale (ar fi putut cel putin sa astepte cu defrisatul pana la despadurirea completa a celorlalte zone, atunci sa vezi pret la lemn).

Totul a plecat de la un control inopinat al comisarilor Garzii Nationale de Mediu Bucuresti in zona localitatii Valiug (da’ nu si-au depasit competenta? cei din Caras erau mai aproape, pe acolo pe undeva). Din cele documentate pana acum se pare ca seful retelei era chiar inspectorul Paul Milos (oare la chestia asta merge treaba cu functia bate gradul?) de la Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic din Resita si sotia acestuia (cine ar fi crezut ca egalitatea intre sexe functioneaza si in Caras), angajata a PN Semenic-Cheile Carasului. Averea functionarului crestea intr-o zi cat a altora in zece (de’… doua salarii in casa). Paul Milos avea trei autoturisme de lux si isi ridica si o vila in cartierul Calnic (nici macar nu se compara cu alte cartiere). Vecinii il vorbesc de bine, dar spun ca a mai fost acuzat de inginerii cu lemn (trebuie sa isi fi facut omul experienta cumva, doar nu era sa fie numit sef  fara experienta).

Pentru ca lemnul provenea din arii protejate, acesta nu era inregistrat contabil si nici nu era comercializat cu acte (nu prea vad legatura, adica am auzit si de lemn din afara ariilor protejate si care e fara acte… dumb). Mai multi oameni de afaceri, printre care si Toma Canea, au fost vizati de mascati, care au adus 10 persoane la audieri (deci stiri banale, nimic nou sub soare).

Urmariti principiul dupa care Pestele de la cap se impute citind Gigi Duru’ din Tara lu’ Papura Voda.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
1 Comment
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
carmen
9 Ani Acum

Foarte interesant articolul si foarte educativ. Pot spune cu cea mai mare incredere ca citirea acestuia m-a ajutat in viata mea de zi cu zi. Tot ce tine de domeniul constructiilor si instalatiilor mi se pare foarte interesant iar prin aceasta cale tin sa ii multumesc celui care a scris acest articol.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor