August 10, 2012     Florin Dumitrescu

Nu iese intotdeauna

Distribuie acest articol

Dupa cum reiese din acest articol de prin 2010, nu prea le-a iesit… asta ca sa nu fiti tristi atunci cand nu va iese in termen mansarda sau zugravitul scarii blocului, se intampla si la case mai mari.

Dinu Patriciu, care ocupă locul 1 în clasamentul Forbes vrea să deschidă 3.000 de magazine de cartier şi 150 hipermarketuri, Ţiriac vrea să facă un complex cu o sală polivalentă , locuinţe şi birouri, Copos construieşte o galerie de lux în faţă la Hilton, iar Mudura un centru hotelier de lux, de şase stele, cu cazinou, teatru şi un aquapark acoperit.

Dinu Patriciu, a cărei avere este estimată la 2,3 miliarde de euro, de către Forbes 500, investeşte masiv în reţeaua de magazine de cartier MIC.RO şi intenţionează să aibă 3.000 de unităţi până la sfârşitul anului 2011, în condiţiile în care a demarat acest business de curând. În urmă cu o lună a cumpărat şi reţeaua de hipermarketuri Minimax, pe care o va extinde la 150 unităţi, tot până la sfârşitul anului viitor. Tot a lui Dinu Patriciu sunt şi casele de pariuri Bet-Caffe, care vor ajunge la un număr de 300 până la sfârşitul acestui an.

Dan Grigore Adamescu, aflat pe locul trei în clasament şi cu o avere estimată la 900 milioane- 1 miliard de euro, deţine numeroase active imobiliare: Unirea Shopping Center, Hotelul Rex din Mamaia, Unirea Shopping Center din Braşov şi sedii de birouri. În acest an, a investit în presă şi în asigurări, devenind acţionar 100% al companiei Astra. Acum caută oportunităţi în toate domeniile în care este prezent.

George Copos, aflat pe locul 27 şi cu o avere de 180-200 milioane de euro consideră că este un moment bun de investit în construcţii, costurile fiind mai mici cu circa 50%. Ca urmare, modernizează hotelurile pe care le deţine. De exemplu, în faţă la Palace Hilton, în locul restaurantului Brasserie va amenaja un spaţiu de galerii de lux, sub marca Gucci.

Ion Ţiriac, cu o avere de 750-800 milioane de euro, aflat pe locul şase, are mai multe proiecte imobiliare în derulare, unele aflate în dificultate în ceea ce priveşte vânzările: Cartierul German din Chitila şi Stejarii, un ansamblu de lux cu 282 apartamente construite în Băneasa. A schimbat strategia, acum le-a scos la închiriere, pe minim un an. Fiul său Ion Alexandru Ţiriac a declarat recent că va construi un centru cu o sală polivalentă, locuinţe şi birouri, pe un teren propriu, în Otopeni, lângă fostul Metro. Un alt proiect imobiliar aflat în proprietatea lor este şi Parcul Industrial din Dragomireşti, cu o suprafaţă de 56.000 mp.

Pe de altă parte, există şi oameni de afaceri care recunosc că acum câştigă mai puţin din imobiliare. Fraţii Cristescu, care deţin fostele hale de la Faur, scot din închirierea lor doar patru milioane de euro pe an, în timp ce în 2008 încasau şapte milioane de euro. Iar alţii care stau pe loc, cum este Gigi Becali, care nici nu vând, dar nici nu cumpără.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor